Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Άνοιξαν τα διόδια για μία ώρα - Παμπιερικό συλλαλητήριο χθες το μεσημέρι με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα


Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013  Τοπικά
Για πάνω από μία ώρα άνοιξαν χθες οι διαδηλωτές τα διόδια του Αιγινίου, με αποτέλεσμα τα διερχόμενα οχήματα να περνούν ελεύθερα χωρίς να πληρώνουν, στο..
πλαίσιο του παμπιερικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.
Η συμμετοχή του κόσμου για άλλη μια φορά ήταν μεγάλη.
Παρόντες στο συλλαλητήριο ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού κ. Βαγγέλης Πολύζος, δημοτικοί σύμβουλοι και των τριών Δήμων του Νομού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, επαγγελματίες αλλά και πολλοί πολίτες.
Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι συγκεντρωθέντες φώναζαν συνθήματα κατά του ανοίγματος των διοδίων του Αιγινίου, ενώ μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.
Η Πιερία ενωμένη αγωνίζεται
Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων αναφέρει πως ήδη τα πρώτα "αποτελέσματα" από τη λειτουργία των διοδίων έχουν αρχίσει να φαίνονται μέσα στα χωριά της βόρειας Πιερίας.
"Ενδέκατη ημέρα κινητοποιήσεων, ενδέκατη ημέρα λειτουργίας των Διοδίων Αιγινίου και τα καταστροφικά αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.
Παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας κυρίως βαρέων οχημάτων μέσα από το Αιγίνιο και την Παλαιά Εθνική Οδό δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους και ρύπανση. Επίσης σχεδόν μηδενίστηκε η εκ Θεσσαλονίκης επισκεψιμότητα στους παραλιακούς χώρους εστίασης της Πιερίας και ήδη εκατοντάδες κάτοικοι που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη αποφασίζουν να μετακομίσουν στη συμπρωτεύουσα.
Ο λαός της Πιερίας όμως συνεχίζει να

Δεν υπάρχουν σχόλια: