Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Βουτιά στα έσοδα του δημοσίου Υποχώρησαν 16% τον Ιανουάριο σε σχέση με πέρσι

Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013
Βουτιά σημείωσαν τα έσοδα του προϋπολογισμού με το καλημέρα το 2013, εντείνοντας την ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο. Κύρια αιτία είναι η άγρια ύφεση που έχει..
παραλύσει την οικονομική δραστηριότητα και την κατανάλωση.
Τον Ιανουάριο υπάρχει πρόβλημα στα έσοδα, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών και εκτιμούν ότι θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με το στόχο. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα στοιχεία από τις εισπράξεις φόρων που γίνονται μέσω τραπεζών, ώστε να υπάρξουν τα οριστικά στοιχεία. 
Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν υστέρηση ύψους 305 εκατ. ευρώ, δηλαδή πτώση κατά 7% σε σχέση με το στόχο, ενώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 η πτώση είναι της τάξης του 16%. Η υστέρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται στις μειωμένες εισπράξεις του ΦΠΑ, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης.
Συνολικά οι εισπράξεις του Δημοσίου ανήλθαν σε 4,052 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,357 δισ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες απώλειες που υπερβαίνουν το 15% καταγράφονται στις εισπράξεις του ΦΠΑ λόγω της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης και των μαζικών «λουκέτων» στην αγορά.
Τα καθαρά έσοδα εμφάνισαν «μαύρη τρύπα» 305 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: