Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η πρώτη αποπομπή στον ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013
ΣΥΡΙΖΑ: Απέπεμψε τον Ν. Θεοδωρίδη για τις δηλώσεις για τα Ιμια 
Στην πρώτη απόπειρα ισχυροποίησής του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Αλ. Τσίπρας, με την αποπομπή του Ν. Θεοδωρίδη από την Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, ύστερα από το σάλο που προκάλεσαν οι θέσεις του..
στο Facebook για τα Ίμια.

Ο Ν. Θεοδωρίδης αποκάλεσε τη βραχονησίδα «Καρντάκ» και ουσιαστικά αναγνώρισε την τουρκική κυριαρχία σ’ αυτά, διατυπώνοντας και άλλες «αιρετικές» απόψεις για την κρίση του 1996 και τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο.

Προηγήθηκε ευθεία αποδοκιμασία του κ. Θεοδωρίδη με μήνυμα του εκπροσώπου Τύπου, Π. Σκουρλέτη στο Twitter, ενώ την απόφαση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ του μετέφερε αργά χθες το βράδυ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ν. Βούτσης.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του συντρόφου Νάσου Θεοδωρίδη δεν απηχούν τις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής».

Η κίνηση Τσίπρα ερμηνεύεται ως προσπάθειά του να επιβληθεί στο εσωτερικό του κόμματός του και να εξαλείψει τα φαινόμενα πολυφωνίας που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα, αποπροσανατολίζοντας – όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου – από την πραγματική πολιτική ατζέντα.

Επιβεβαιώνοντας, εξάλλου, τη στροφή προς την καθημερινότητα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί σήμερα το ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, ενώ θα επανέλθει με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό για το φόρο ακινήτων, καθώς ο Αντ. Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής και έτσι η συζήτησή της δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Βουλή.

Σηκώνοντας, τέλος, το… γάντι που πέταξε το ΚΚΕ με την παρουσία του και τη στήριξη των κινητοποιήσεων κοινωνικών ομάδων, στον ΣΥΡΙΖΑ οργανώνονται ήδη και ετοιμάζουν την (πολιτική) αντεπίθεσή τους για την απεργιακή κινητοποίηση της 20ης Φεβρουαρίου.

Του Αιμίλιου Περδικάρη
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: