Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας: «Εθνικό έγκλημα η πώληση της ΛΑΡΚΟ» - Υποσχέσεις για επαναφορά μισθών, «με ένα νόμο και ένα άρθρο»

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012
Μολών λαβέ, λέει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση στήνοντας μπλόκο προκειμένου να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Οπως είπε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, το ...
ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι μεγαλύτερο έγκλημα από ό,τι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αφού… «θα τους επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο όταν πολύ σύντομα με τη βοήθεια του λαού βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης»!
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «άδικο» το χρέος της Ελλάδας και πρότεινε ως λύση, «να σταματήσουμε να το πληρώνουμε». Μάλιστα εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, θα δώσει τα κλειδιά της χώρας στην Ανγκελα Μέρκελ και τους πιστωτές, «πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», που θα ανατρέψουν αυτή την πολιτική.
Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος για το ίδιο θέμα έχει επισκεφθεί τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μίλησε χθες το μεσημέρι στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και τους κάλεσε να πουν αυτοί το «μολών λαβέ».
Παρότι παραδέχτηκε την κακοδιαχείριση στην εν λόγω βιομηχανία, υπογράμμισε ότι η ΛΑΡΚΟ κάνει το 3% των εξαγωγών της χώρας και ήταν κερδοφόρος και το 2010 και το 2011. «Η ΛΑΡΚΟ δεν θα ξεπουληθεί», διαβεβαίωσε. «Δεν θα μείνουν 20.000 στον δρόμο. Η ΛΑΡΚΟ είναι μια από τις σημαντικότερες μεταλλευτικές επιχειρήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη».
 Προσδιορίζοντας τον λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί τη μεταβίβαση της δημόσιας περιουσίας υποστήριξε πως «οι πιστωτές ζητούν να πάρουν και τα τιμαλφή. Να πάρουν και τα ασημικά. Να πάρουν ό,τι έχει απομείνει», χαρακτηρίζοντας την πώληση της ΛΑΡΚΟ «εθνικό έγκλημα». «Αυτό το ξεπούλημα εμείς θα το σταματήσουμε και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε αυτή την παράνομη δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ», είπε.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: