Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συκοφαντίες και προκλήσεις

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012
Εδώ και πάνω από ένα μήνα φαινόταν πως η Χρυσή Αυγή θα εντείνει τις προκλήσεις της με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Απειλές σε σχολεία προκειμένου να μην κάνουν τις καθιερωμένες γιορτές για την επέτειο, πλήθος αναρτήσεων στο διαδίκτυο, τα άθλια τρικάκια που πέταξαν... προχτές στην Καλαμάτα, δείχνουν την ένταση των προκλήσεων από την πλευρά του φασιστικού μορφώματος. Οι προκλήσεις τους αυτές αποκαλύπτουν επίσης το πόσο βαθιά, μέχρι το μεδούλι είναι υποστηρικτές και βαστάζοι του εκμεταλλευτικού συστήματος, όσο κι αν θέλουν να το παίζουν «αντισυστημικοί».
Στη βάση της προκλητικής προπαγάνδας τους για το Πολυτεχνείο, ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξαν νεκροί στην εξέγερση του 1973 και ότι πάνω στο «ψέμα» τάχα των νεκρών, ξεδιπλώθηκε τα επόμενα χρόνια ένας μύθος για την αντιδικτατορική πάλη και την κορύφωσή της. Το ψέμα της Χρυσής Αυγής, γύρω από τους νεκρούς του τριημέρου του 1973, εύκολα μπορεί να καταρριφθεί καθώς υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια που τους διαψεύδουν και ο «Ριζοσπάστης», όπως και άλλες εφημερίδες, έχουν γράψει επανειλημμένα. Και βέβαια, νεκροί υπήρχαν όχι μόνο στο τριήμερο, αλλά σε όλη τη διάρκεια της επταετίας, που κυριαρχούσαν η καταστολή, οι εξορίες, οι φυλακές, τα βασανιστήρια... Αλλά, ακόμα και να ίσχυε το ψέμα τους, ακόμα και στην υποθετική περίπτωση να μην υπήρχαν νεκροί στον τριήμερο ξεσηκωμό του 1973 - που δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπήρχαν αφού έριχναν με τα όπλα στο ψαχνό - σε τίποτα δεν θα άλλαζε το χαρακτήρα του ξεσηκωμού ενάντια στη λαομίσητη χούντα. Σε τίποτα δε θα άλλαζε το συμβολισμό του Πολυτεχνείου ως κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα.
Στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί τα ίδια ψέματα που χρησιμοποιούσε και η χούντα. Είναι η προπαγάνδα του Γκαίμπελς. Με αιχμή την προπαγάνδα της για τους νεκρούς, θέλει να διαγράψει το σύνολο της αντιδικτατορικής πάλης, παρουσιάζοντας τη χούντα ως μια μορφή αστικής διακυβέρνησης που είχε τάχα λαϊκό έρεισμα. Η χούντα όντως είχε ερείσματα στη χώρα μας, αλλά σε τμήματα του κεφαλαίου, όχι στο λαό. Κι αυτό ακόμα σήμερα είναι εύκολο να αποδειχθεί, γιατί μόλις 40 χρόνια μας χωρίζουν από τότε και δίπλα μας όλοι έχουμε ή μπορούμε να βρούμε ζωντανούς μάρτυρες της εποχής. Το δυνάμωμα της αντιδικτατορικής πάλης τελικά έφτασε να εκφραστεί με τη λαϊκή αντίδραση στη χούντα και τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Το κίνημα πριν τη δικτατορία δεν ήταν σε ετοιμότητα να την αντιμετωπίσει το 1967.
Για τις συκοφαντίες της η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί και τη λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου». Το ότι κάποιες από τις επώνυμες προσωπικότητες του αντιδικτατορικού αγώνα υποτάχτηκαν αργότερα στο σύστημα και καρπώθηκαν τα αργύρια της υποταγής τους, σε τίποτα δεν υποβαθμίζει τη γνήσια, ηρωική, πραγματική αντιδικτατορική πάλη του λαού μας. Εξάλλου, η απενοχοποίηση της χούντας που επιχειρεί ανοιχτά η Χρυσή Αυγή, δείχνει ακριβώς πόσο βαθιά συστημικό κόμμα είναι κι αυτή. Γιατί η χούντα, με τη βία και την καταστολή, το σύστημα υπηρέτησε, καθαρά και ξάστερα. Υπηρέτησε τη στυγνή εκμετάλλευση των εργατών, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Για όλα αυτά, ο λαός κι η νεολαία σήμερα πρέπει να δίνουν στη Χρυσή Αυγή την απάντηση που της ταιριάζει. Απομόνωση με κάθε μέσο!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: