Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.. ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... (του Δημ.Καλαιτζή)

Τρίτη 08 Μαίου 2012
Γεννημένοι ήδη πρίν το 1974, μεγαλώνοντας στην μεταπολίτευση, γαλουχηθήκαμε με τις αξίες του Σοσιαλισμού και του μετασχηματισμού της Ελληνικής Κοινωνίας, που κυρίως εισήγαγε στην κοινωνία και ...
στην πολιτική, το ΠΑΣΟΚ.
- Η κοινωνία μετεξελίχθηκε, η ανισότητα σιγά σιγά άρχισε να εξαλείφεται,το βιοτικό επίπεδο του λαού μας ανέβηκε αισθητά, οι φτωχότεροι μπόρεσαν και βελτίωσαν το επίπεδο της ζωής τους, η δημοκρατία απέκτησε βάθος και σταθερά θεμέλια, με τη συμβολή της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης, αλλά ιδιαίτερα με τις μετέπειτα κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, οι οποίες παρά τα λάθη, ανέδειξαν τον λαό στο κέντρο των αποφάσεων και άρχισαν δειλά δειλά να γίνονται μικρά βήματα, που έδειχναν ότι υπάρχει στόχος και όραμα του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.
- Πέρασαν τα χρόνια, έφυγαν οι μεγάλοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης και μπήκαμε στη νέα γεννιά πολιτικών, τον Κ Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Βενιζέλο κλπ.
- Με την είσοδο της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, με την επικράτηση των συντηρητικών πολιτικών στην Ευρώπη,οι κοινωνικές αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν υπέρ της εργατικής τάξης και υπέρ των μικρομεσαίων, άρχισαν να ξηλώνονται στο όνομα της ύπαρξής μας στο καπιταλιστικό σύστημα της ξεθωριασμένης πολιτικά Ευρώπης.
- Στο όνομα της μή χρεωκοπίας, δηλαδή της κατά πολλούς αναγκαίας αποδοχής της υπάρχουσας κατάστασης λόγω έλλειψης τρίτης λύσης και της αδυναμίας σχετικών συμμαχιών, το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε και αποτελεί ένα απο τους σοβαρούς πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής που στήριξε τις τελευταίες συμφωνίες με την Τρόικα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της χώρας μας που βρίσκονταν μπροστά στη χρεωκοπία.
- Η είσοδος του ΔΝΤ στην Ελλάδα (με την ευθύνη πρωτίστως της Ευρώπης) μέσω του μηχανισμού στήριξης, ξεκίνησε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς στο λάο μας. 
- Ηλθε το ΔΝΤ, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε, να ζυγίσουμε, να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και να σταθούμε ποιός ήταν πάντα ο ρόλος του ΔΝΤ και αυτών που το στήριζαν.. για να καταλάβουμε πού πήγαινε το πράγμα.. και τί σημαίνει νέα φτώχεια στην Ελλάδα...
Δέν μπορέσαμε να κατανοήσουμε,με ποιό τρόπο θα μπορούσαν να πιέσουν, αφού ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα  απαιτούσαν συνεχώς περικοπές προς τα κάτω με μοναδικό σκοπό την εξαθλίωση. Αλλωστε το έχουν ξανακάνει και ιστορικά αξίζει να θυμήσω,δύο περιπτώσεις:
1.τί γινόταν με τον Σαντάμ στο Ιράκ.. δήθεν μου οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι κόπτονταν για την δημοκρατία και τη ζωή του λαού του Ιράκ. Χωρίς να το λέω εγώ (αλλά μέλη της CIA που έχουν δηλώσει σε σχετικό ρεπορτάζ..) οι Αμερικάνοι, όταν ο Σαντάμ αρνήθηκε να συναινέσει στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Ιράκ - Ιορδανίας, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσής του και μάλιστα (όπως δήλωσαν πράκτορες της CIA) επειδή είχε πολλούς σωσίες δέν ήταν δυνατή η δολοφονία του, γι αυτό και έγινε ο γνωστός πόλεμος και η εγκαθίδρυση του καθεστώτος που έφτιαξε η Αμερική.
Μάλιστα οι Αμερικάνοι κατέσχεσαν 21 δις δολλάρια καταθέσεις Ιρακινών στην Αμερική και τα μετέφεραν στο Ιράκ, τάχα για την ανάπτυξη του Ιράκ.
Εξ αυτών 9 δις εξαφανίστηκαν και δέν υπάρχουν αποδείξεις πού πήγαν.Πλιάτσικο μπροστά στην κάμερα απο στρατιώτες, ανθρωπους του νέου καθεστώτος στο Ιράκ, αλλά και αμερικάνους εκπροσώπους. 
Μετά δέ την εξόντωση του Σαντάμ και το τέλος του πολέμου στο Ιράκ, ο Μπούς τοποθέτησε  ώς πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Paul Wolfowitz, τον αδίστακτο επικεφαλής του πολέμου στο Ιράκ, για να τον ανταμέιψει για τιςυπηρεσίες του και αυτός με την ανάλυψη των καθηκόντων του, έβαλε εντός του Ιράκ το ΔΝΤ, το οποίο ανάγκασε την κυβέρνηση του Ιράκ να δανειοδοτηθεί για να καλύψει δήθεν το δημόσιο χρέος, με αποτέλεσμα ο λαός αντί για ανάπτυξη, να μπεί σε βαθειά ύφεση και φτώχεια και οι Αμερικάνοι και οι εταιρίες να ελέγχουν τώρα πλήρως τα Ιρακινά πετρέλαια.
2.Προγενέστερο χρονικά παράδειγμα είναι αυτό της Σαουδικής Αραβίας, τότε που έπεισαν κάποιους Σαουδάραβες ηγέτες, μπήκε το ΔΝΤ δήθεν για το Δημόσιο χρέος και εκεί στη φτώχεια ο λαός, αφού το ΔΝΤ επέβαλε τη γνωστή συνταγή φτώχειας  και εξαθλίωσης. Ετσι ενώ τα πετρέλαια υπήρχαν, δήθεν για την ανάπτυξη του λαού, τώρα ελέγχονται πλήρως απο τις εταιρίες των Αμερικανών .
Και άλλα παραδείγματα μπορούμε να αναφέρουμε, όπως πχ. Αργεντινή κλπ, αλλά εγώ στάθηκα στις δύο αυτές περιπτώσεις για να δείτε πώς λειτουργούν, όταν βάζουν στο μάτι πλουτοπαραγωγικές πηγές άλλων κρατών.. Οικονομικό πόλεμο κατά του Ιράκ και της Σαουδικής Αραβίας τον ονόμασαν αξιωματούχοι της CIA σε συνεντεύξεις τους και καμάρωναν για τα επιτεύγματά τους και ιδιαίτερα στάθηκαν στο ρόλο του πρώην προέδρου της παγκόσμιας Τράπεζας κ.Paul Wolfowitz.
- Εμείς άν πιστέψαμε ότι θάχουμε καλύτερη τύχη, πλανηθήκαμε..  γιατί εγκλωβιστήκαμε και βρεθήκαμε στο μέσον και στη δίνη ενός οικονομικού πολέμου με πρωτεργάτες την Γερμανία και το ΔΝΤ, γιατί έχουν βάλει στο μάτι και θέλουν να εκμεταλευτούν τον αναξιοποίητο πλούτο της Ελλάδος. Για να το πετύχουν αυτό σκόπευσαν να μας οδηγήσουν στην οικονομική εξαθλίωση για να μπορούν με ωμό εκβιασμό να μας κρατάνε ομήρους και να μήν υπάρχει δυνατότητα αντίστασης.
Αυτά τα δύο χρόνια προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα την ίδια συνταγή σε άλλη έκδοση, με ΔΝΤ..και με οτ ενόφερτο "φρούτο" την ΤΡΟΙΚΑ, δηλαδή επέφεραν έναν οικονομικό πόλεμο, με εξαθλίωση, φτώχεια και ομηρία του λαού...
- Παρόλα αυτά όμως, με τη συντηρητική στάση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με το ΔΝΤ στα πόδια μας, την οικονομική ύφεση και παρά την πρόσφατη εκλογική συντριβή, πολλοί σήμερα στο ΠΑΣΟΚ (εκφράζονται ανοιχτά οπως ο Λοβέρδος) συμφωνούν ακόμη και σε μελλοντική συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Με τη θέση τους αυτή, προκαλούν μεγαλύτερη ιδεολογική "θολούρα" και σύγχυση. Θα μπορούσε αυτό να γίνει μόνο συγκυριακά ώς ανάγκη κυβερνησιμότητας, αλλά όχι ώς εμφαινόμενη ιδεολογική πολιτική ταύτιση.
Η συνταγή της αποιδεολογικοποίησης του δημοκρατικού χώρου θα ξεσηκώσει δίκαιες αντιδράσεις, όχι μόνο σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε απλά μέλη, που με λύπη τους διαπίστωσαν τα τελευταία χρόνια (απο την περίοδο Σημίτη και μετά),   ότι το ΠΑΣΟΚ σιγά σιγά έχασε όλα τα στοιχεία που είχε ακόμη στα σπλάχνα του απο την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και αυτή την έλλειψη ιδεολογικής ταυτότητας την πλήρωσε και εκλογικά με μετατόπιση παραδοσιακών ψηφοφόρων προς όλα τα κόμματα της αριστεράς, και αυτό δέν είναι τυχαίο που γύρισαν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ στράφηκαν προς ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ κλπ.
- Το ΠΑΣΟΚ για να παιξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο, με πυξίδα την ιδεολογία απο το παρελθόν, πρέπει να κινηθεί σε νέα πλαίσια, πρέπει να ερμηνεύσει τη νέα κοινωνική και παγκόσμια κατάσταση, να ληφθεί απόφαση να προχωρήσει σήμερα σε μια βαθειά και ουσιώδη πολιτική πράξη, ήτοι στη διακήρυξη νέων βασικών αρχών και στόχων ενός νέου πολιτικού Κινήματος, με την ανασυγκρότηση  του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
- Το κίνημα αυτό για να υπάρξει,δέν μπορεί παρά να έχει όραμα στο μέλλον, με πυξίδα το σοσιαλισμό και τη σοσιαλδημοκρατία.
Να έχει έτοιμες τις λύσεις για τα προβλήματα του σήμερα και του αύριο, με προτάσεις για κοινωνικές αλλαγές, με επαναφορά των κατακτήσεων του λαού, που τελευταία έχουν υποστεί την πιό βάρβαρη και εκβιαστική απώλειά τους..
Επειδή ο δημοκρατικός λαός μπήκε στη γωνία και στον πάγο, ενώ είναι γνωστό ότι μόνο με την ενεργό πολιτική συμμετοχή και παρουσία των πολιτών, την κοινωνική συναίνεση και αποδοχή,θα εξασφαλιστούν τόσο η οικονομική μας βελτίωση, η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και η λαϊκή κυριαρχία.
- Ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ, απο την παθητικότητα των τελευταίων ετών,να περάσει, στην ενεργό λαϊκή παρουσία , να πρωτοπορήσει και να συμβάλλει όπως επιτάσσει ο ιστορικός του ρόλος, στη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας.
- Αυτό θα μπορέσει να το καταφέρει μόνο άν έχει ξεκαθαρίσει το ρόλο του μέσα στο πέρασμα του χρόνου, με σεβασμό στην ιστορία του και άν ξεκαθαρίσει και κατανοήσει, ότι όπως παλιά έτσι και σήμερα η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας, γιατί όπως είναι καταγεγραμμένο ιστορικά...
Η εξάρτηση πρίν τη μεταπολίτευση, ήταν τα επτά μεσαιωνικά χρόνια που πέρασαν με τη στυγνή στρατιωτική δικτατορία και η τραγωδία της Κύπρου που αποτέλεσαν  μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας.Τότε μεταβλήθηκε η Ελλάδα σε προχωρημένο πυρηνικό φυλάκιο του Πενταγώνου, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων. Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, η πολιτική ηγεσία του τόπου έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, όταν αυτό κρίθηκε πως συνέφερε την Ουάσιγκτον.
Τώρα την εξάρτηση δημιουργεί, η λαθεμένη οικονομική πολιτική, η εξαθλίωση του λαού, η φτώχεια και το ζοφερό μέλλον.
- Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση, που οδήγησε το λαό αρχικά στο μούδιασμα και στην απραξία,  και μετά τη στάση αναμονής, στη δικαιολογημένη διαμαρτυρία και τιμωρία με την  εκωφαντική αντίδραση στις πρόσφατες εκλογές και την ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ τα χειρότερα εκλογικά ποσοστά απο την ίδρυσή του.
-Και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ, όπως και τα  άλλα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος, έβλεπαν την πατρίδα μας  να μεταβάλλεται σε ξέφραγο αμπέλι, το δημόσιο να νοσεί βαρειά,  να διαβρώνεται και να βυθίζεται  η οικονομία μας με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου σύγχρονου κεφαλαίου, αλλά η μόνη τους αντίδραση ήταν  να ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική τους επιβίωσή τους.
- Η πολιτική ανυπαρξία των τελευταίων ετών είχει ώς αποτέλεσμα, να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, να εξαφανιστεί η παραγωγικότητα του πρωτογενούς τομέα,  να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, και να βλέπουμε έντονα τα σημάδια μίας νέας μετανάστευσης του λαού μας , η προσφορά φτηνής εργασίας να είναι πρό των πυλών και να απειλεί την ίδια την ύπαρξη των λαικών στρωμμάτων.
- Η πορεία που ακολουθήσαμε μας οδήγησε μπροστά στη χρεωκοπία, που οδήγησε τους "σύγχρονους πολιτικούς" μας προς νέα υποτέλεια,  υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων,  διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου .
- Αυτό για να ανακοπεί, έπρεπε να αλλάξουμε ρότα και να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας. 
Αυτό πίστεψε το λαός και ψήφισε "αριστερότερα".
- ΤΟ ΠΑΣΟΚ πρέπει να κατανοήσει ότι είναι μονόδρομος  μία άλλη πορεία με σκοπό τη στήριξη των ασθενεστέρων... και πρέπει αν θέλει να αποτελέσει τον πολιτικό πόλο που θα αγκαλιάσει και θα καθοδηγήσει αυτές τις προοδευτικές  δυνάμεις του λαού μας, να αλλάξει και να αναγεννηθεί, να αγκαλιάσει τις παραδοσιακές κοινωνικές ομάδες που χρόνια στήριζαν τη δημοκρατική παράταξη.
- Αν το ΠΑΣΟΚ δέν ξεκινήσει σε μία νέα διακήρυξη τύπου 3ης Σεπτέμβρη, θα διαγραφεί παντελώς απο τον πολιτικό χάρτη, αφού δέν  υπάρχει σαφής πολιτική διαφοροποίηση με τα συντηρητικά κόμματα,γι αυτό το πλήρωσε εκλογικά, και στο κοντινό μέλλον, κινδυνεύει να αφομοιωθεί ιδεολογικά με τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις και εν τέλει θα εξαφανιστεί απο την πολιτική ζωή του τόπου.
- Γιατί θα συμβεί αυτό είναι εύκολο να απαντηθεί.Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε στην μεταπολίτευση, απο την ανάγκη των καιρών και του λαού  να εκφραστεί, κοινωνικά και πολιτικά.
- Σήμερα και τώρα υπάρχει η αναγκαιότητα αυτή και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να εκφράσει αυτές τις κοινωνικές αναγκαιότητες του σήμερα.. άλλως θα μπεί στο "χρονονοτούλαπο της ιστορίας."
-Το αποτέλεσμα των εκλογών, αποτελεί την τελευταία προειδοποίηση, άν δέν ληφθεί το μήνυμα, στο επόμενο χρονικό ιδάστημα δέν θα υφίσταται ώς πολιτικός οργανισμός και θα γκρεμίσει τα όνειρα όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που εξέφρασε απο το 1974 και εντεύθεν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!!