Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αναγέννηση δυνάμεων

http://wwk.kathimerini.gr/kathnews/img/kSmall.gif
Τρίτη 08 Μαίου 2012
Ο ελληνικός λαός έβαλε χθες με την ψήφο του ταφόπλακα στο κομματικό σύστημα, το οποίο κυβέρνησε την Ελλάδα επί 30 χρόνια. Απέρριψε συνολικά το...
ΠΑΣΟΚ ως σύστημα εξουσίας. Εστρεψε την πλάτη του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έδωσε όμως λύσεις για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη. Στόχος της πρέπει να είναι ταυτοχρόνως η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και η επαναδιαπραγμάτευση, σε όποιο βαθμό γίνεται, του Μνημονίου.
Είναι όμως απολύτως κρίσιμο οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις να αναγεννηθούν, να στελεχωθούν με σοβαρούς ανθρώπους και να ανασυνταχθούν πολύ γρήγορα. Οσο έχουν αδύναμες ηγεσίες, ανεπαρκή επιτελεία και ένδοια σοβαρών προτάσεων τόσο θα ενδυναμώνονται οι δυνάμεις της διαμαρτυρίας, της δραχμής και της οργής.
Η χώρα θα περάσει από μία εξαιρετικά δύσκολη στενωπό κατά τις επόμενες εβδομάδες. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να κατανοήσουν τη χθεσινή ψήφο και να στηρίξουν τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.
Πρέπει, πάντως, να αποφύγουμε πάση θυσία τις ακρότητες, την εμφύλια σύρραξη και το χάος. Και υπ’ αυτή την έννοια περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς ηγέτες πως θα συμμετάσχουν με απτές προτάσεις στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας, αφήνοντας τα εύκολα και κυρίως τα διχαστικά και εμπρηστικά συνθήματα στην άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: