Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ.. ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ..

http://static.parapolitika.gr/0/images/article_thumbs_cropped/tsipras-syriza-660-2_600_375_-1520156875.jpg 

Τρίτη 08 Μαίου 2012
Ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός έχει πολλές λαικές ρήσεις και παροιμίες που έχουν πάντα εφαρμογή σε όλες τις εποχές και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.
"Οποιος δέν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει"..
αυτό φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και της διερευνητικής εντολής που έχει στα χέρια του.
Παρακολουθήσαμε την τακτική του ΤΣΙΠΡΑ, τις θέσεις που εκφράζει αυτές τις δύο μέρες, ακούμε πολλά στελέχη του να μιλάνε και ο απλός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι ισύει και η παραπάνω παροιμία αλλά και το "απελθέτω απ εμού το ποτήριον τούτο" ή καλύτερη την "καυτή πατάτα".
Εκεί βαίνουν τα πράγματα, αφού ήδη σήμερα μετά την έξοδό του απο το ρποεδρικό μέγαρο, έθεσε πέντε όρους για Σαμαρά και Βενιζέλο.Ούτε λίγο ούτε πολύ για να σχηματίσει κυβέρνηση αριστερή, με την ψήφο ανοχής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ζητά γραπτές εγγυήσεις.Μα τί είναι τούτο πάλι; το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα κυβερνήσουν;
Κάποιες κινήσεις του, όπως οι σημερινές συναντήσεις με Οικολόγους, με Λούκα Κατσέλη κλπ, είναι κινήσεις που παραπέμπουν στο αύριο και όχι στο σήμερα.Στο αύριο των νέων εκλογών, στις οποίες επιδιώκει να έχει συνεργασίες με τα παραπάνω κόμματα.
Δηλαδή, κρατώντας την διερευνητική εντολή για τρείς μέρες, ουσιασιτκά ξεκινά προεκλογικές κινήσεις, μέσω της διερευνητικής εντολής.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι θέλει να μήν χρησιμοποιήσει την εκλογική δυνασμική υπέρ της χώρας, αλλά τη χρησιμοποιεί με πρόθεση να ξεφτιλίσει τους πολιτικούς ναιτπάλους ζητώντας τους να στείλουν επιστολή στο εξωτερικό.. δηλαδή να κάνουν αυτό που τους ζητούσε η Ευρωπαική Ενωση, να γίνουμε ρεζίλι.
Νομίζω ότι το ορθότερο, ώς έχων την εντολή να στείλει εκείνος επιστολή (νομιμοποιείται) και να καταγγείλει τη σύμβαση, αφού αυτό ήτνα και το πρόγραμμά του.
Η έστω άς ζητούσε απο τους πολιτικούς αρχηγούς να στείλουν απο κοινού επιστολή να δείξουμε και στην Ευρώπη ότι είμαστε ενωμένοι για να έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα.
Επίσης διακρίνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ   μία υπερωψία, τέτοια που αναρωτιέται κανείς.Μα καλά τι επιζητεί εκλογές; για να βγεί πρώτο κόμμα με μονοκομματική κυβέρνηση;Που είναι οι πύρινοι λόγοι κατά των μονοκομματικών κυβερνήσεων; 
Πάντως να γνωρίζουν όλοι ότι ο λαός τώρα πιά δέν αντέχει άλλα επικοινωνιακά παιγνίδια.
Ας αποφασίσουν να κυβερνήσουν.Αυτή είναι η εντολή του λαού.Αν την παραβλέψουν και την παραφράσουν μή θεωρούν δεδομένο ότι σε περίπτωση εκλογών θα έχουν μεγαλύτερα ποσοστά.
Γ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: