Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Β.Αργύρης: Όλα ανοικτά στο ΠΑΣΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ66Vql2ybP7xt30Jm_-K09_GzEKSzrd1IA73QnXi0CrkUfie-aaHS653W5RYLb8AjWcKWyX-1AmjKu6KtMgs3MBYBryoQc5YkXlkGBt4eC_JteNv4dDT8PbqxydPFUJvOhk0D2rEUMJ2j/s1600/argiris_conf.JPG 

Τρίτη 08 Μαίου 2012
Όλα είναι ανοικτά για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, εκτίμησε ο οργανωτικός γραμματέας του Κινήματος, Βαγγέλης Αργύρης, που έδειξε να συμφωνεί με την άποψη του Θ. Πάγκαλου ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, πλέον, ως..
σοβαρή πολιτική δύναμη».
Μιλώντας στο Radio 9, o κ. Αργύρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σαρωτικών αλλαγών τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και σε επίπεδο στελεχών, ενώ για τις όποιες εξελίξεις παρέπεμψε στο Συνέδριο του κόμματος, το Σεπτέμβριο.
Αν κριθεί ότι έχουμε κλείσει τον κύκλο μας, μπορεί να τεθεί η πρόταση στα όργανα του Κινήματος, ανέφερε, καθώς, όπως επεσήμανε, υπάρχει μία οργανωτική δομή και εκεί πρέπει να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει δεχθεί ένα τσουνάμι, πρέπει να εκτιμήσει αυτή τη νέα κατάσταση. Έμεινε ένα κόμμα με μικρό ποσοστό του 13% και καταγράφηκε μία αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος, κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που λέγεται, ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει» και «αυτό καταγράφεται και στο ΠΑΣΟΚ», παρατήρησε χαρακτηριστικά.
Όσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Αργύρης σημείωσε ότι νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως απομένει να «δούμε τελικά αν η γραμμή του είναι εφαρμόσιμη, γιατί όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος».
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του χθες στον Βήμα FM, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, πλέον, ως σοβαρή πολιτική δύναμη», κάνοντας λόγο για «δείγματα κατάπτωσης και διάλυσης» στο κόμμα. «Δεν υπήρχαν εκπρόσωποι του κόμματος στα εκλογικά τμήματα. Σχεδόν πουθενά. Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν κλειστά σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ δεν έβγαιναν να ακολουθήσουν τους υποψηφίους γιατί δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν αποδοκιμασίες. Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ επιδόθηκαν σε άνευ προηγουμένου σταυροθηρία αδιαφορώντας τελείως για το συμφέρον του κόμματος. Ασχολούνταν μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον. Για την προσωπική τους επιβίωση», παρατήρησε, εκτιμώντας πως «όλα αυτά είναι φαινόμενα διάλυσης κι αποσύνθεσης».
Ο κ. Πάγκαλος επέρριψε σαφείς ευθύνες στις κατά καιρούς ηγεσίες του κόμματος, λέγοντας πως οι «εκάστοτε ηγέτες του κόμματος οι οποίοι προέρχονται από μια διαδικασία, σχεδόν δια βοής, δημοψηφισματικού τύπου αρνούνται πεισματικά να αλλάξουν τη μορφή λειτουργίας του κόμματος».
«Αυτό», υπογράμμισε, «οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στη διάλυση» και «ενδεχόμενα ανοίγει το δρόμο για τη συζήτηση εάν, πλέον, είναι απαραίτητη το να υπάρχει ένα τέτοιου είδους κόμμα». «Δεν μπορεί να ψηφίζουμε αρχηγό, επειδή κάποιοι συναισθηματικά το λένε επειδή λέγεται ο ένας Παπανδρέου, ο άλλος λέγεται Βενιζέλος», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Πάγκαλος.http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: