Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.. έχει όρια; (του Δημήτρη Καλαϊτζή)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012
Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ έχει δύο όψεις.
Πρώτον δείχνει την οργή και αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών και την καρπώνεται δημοσκοπικά το κόμμα της ΝΔ το κόμμα, που ..
επι 5,5 χρόνια "βούλιαξε το καράβι της οικονομίας, που οι κυβερνήσεις Σημίτη άφησε να γέρνει μεσοπέλαγα".
Είναι όμως ντροπή για την "δημοκρατική παράταξη" να απολογείται στην κοινωνία για την κατάντια ενός κόμματος, που έχει δώσει πολλά στην Ελλάδα, που είναι συνδεδεμένο με αγώνες των λαικών στρωμάτων και που έλυσε το πρόβλημα της κοινωνικής ανισότητας των τελευταίων 50 ετών.
Είναι ντροπή για το κόμμα αυτό, σήμερα να έχει συμβάλλει στην νέα κοινωνική ανισότητα και στη δημιουργία των "νεόπτωχων" στη χώρα μας.
Αυτό το κόμμα τώρα καταρρέει δημοσκοπικά και οι "δελφίνοι" νοιάζονται μόνο για την πολιτική τους επιβίωση.
Ενα είναι σίγουρο.Οτι εάν δέν επαναπροσδιορίσει την ιδεολογική του ταυτότητα και πορεία, θα είναι έρμαιο της παρελθούσας διετίας, που ναί μέν έχει συμβάλλει στην αποφυγή της χρεωκοπίας, αλλά έχει δώσει και πολύ "πόνο" στον Ελληνα, που δυστυχώς θυμάται μόνον αυτόν που λαμβάνει τα επώδυνα μέτρα και όχι αυτούς που βούλιαξαν τη χώρα την τελευταία πενταετία, ενώ ο λαός τους είχε δώσει επλόχερα την εντολή να κυβερνήσουν και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα των  κυβερνήσεων Σημίτη.
Δεύτερον δείχνει την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί στην κοινωνία, γιατί έχει κόψει τους δεσμούς της με τα κοιωνικά στρώματα που το στήριζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, απο την ίδευσή του και μετά.
Για να το πετύχει αυτό: πρέπει να υπάρξει κόμμα, δηλαδή να υπάρχει οργανωμένη βάση που να εκφράζει το λαό.
πρέπει να αποσαφηνίσει την ιδεολογική του ταυτότητα, να ξεκαθαρίσει στο λαό τί ακριβώς πρεσβεύει, με ποιούς στόχους και με ποιά πρόσωπα.Διαφορετικά θα δέι τον πάτος της δημοσκοπικής κατρακύλας, ενώ θα βλέπει κόμματα της Αριστεράς να αναθαρύνουν και να ισχυρίζονται ότι είναι οι μόνοι εκπρόσωποι της σοσιαλιστικής ιδεολογία στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: