Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ την ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ, ΩΡΑ 6.00 μμ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ (ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ)


Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, νέοι-ες,
Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), με τις «ευλογίες» της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και την ολόπλευρη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, φέρνει νέα μέτρα, εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τη...
λαϊκή οικογένεια, εντείνει την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλεί και εκβιάζει.
Οι βιομήχανοι ζητούν και άλλα μέτρα. Απαιτούν νέες παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις με δραστική μείωση των μισθών κι επιδομάτων, ζητούν δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση, νέες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.

Δεν αντέχουμε. Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

ΟΧΙ στα  νέα ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  στους ΑΠΕΡΓΟΥΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ και σε όλους τους εργαζόμενους, που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500ευρω, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις. Δείχνουν το δρόμο

Η επίθεση του Βιομηχάνου Μάνεση της Ελληνικής Χαλυβουργίας στα εργατικά δικαιώματα δεν αφορά μόνο τους χαλυβουργούς. Μας αφορά όλους. Ο Μάνεσης λειτουργεί ως πιλότος στη συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης, επιχειρεί να υλοποιήσει τα όσα έχει αποφασίσει η τάξη του για κάθε κλάδο και εργατικό χώρο.

Η καλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, είναι να πολλαπλασιαστούν οι χαλυβουργίες, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους εργαζόμενοι και σωματεία σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κάθε εργατικός χώρος να γίνει κάστρο αντίστασης.

Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Η λύση δεν είναι η υποταγή, ούτε να σιχτιρίζουμε από απόσταση για το κακό το ριζικό μας.

Όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Να υπερασπιστούμε τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να αποτρέψουμε τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε γαλέρες με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Να σταματήσουμε την απλήρωτη εργασία. Να παρεμποδίσουμε και να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των χαρατσιών και τη φοροληστεία.

 Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, που τα θέλουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων. Να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού – Ασφαλιστικού συστήματος.

Μαζί με το ΠΑΜΕ για ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, στα εργοστάσια, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ για ένα ρωμαλέο, αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός πιστός στο θεό της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, είναι έτοιμος να συμβάλλει στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, δίνει γη και ύδωρ στην εργοδοσία, λέει μεγάλα λόγια και στην πράξη σε δεκάδες τόπους δουλειάς βάζει πλάτη στην εργοδοσία (π.χ. Χαλυβουργία Βόλου).

Όλοι στο δρόμο των απεργών χαλυβουργών

Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας.

Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα!

Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ.

ΟΛΟΙ  στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  του ΠΑΜΕ  την ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ

ΩΡΑ 6.00  μμ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ (ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: