Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Εντυπωσιασμένοι οι δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα από τις ομορφιές της Πιερίας

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012


Επιμελητήριο Πιερίας, Κατερίνη
ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
Τις καλύτερες των εντυπώσεων αποκόμισαν από την τριήμερη τους επίσκεψη στην...
Πιερία δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα, προσκεκλημένοι του Επιμελητηρίου. Με ειδικότητα στο τουριστικό-ταξιδιωτικό ρεπορτάζ είχαν την ευκαιρία να πάρουν πλούσια γεύση από τις άπειρες παραστάσεις που προσφέρει ο τόπος μας και αδιαμφισβήτητα έμειναν σίγουροι ότι πήραν την σωστή απόφαση να δεχτούν την πρόσκληση και τη φιλοξενία.


Επιμελητήριο Πιερίας, Κατερίνη

Επιμελητήριο Πιερίας, Κατερίνη 
Η ομάδα των δημοσιογράφων έφτασε στην Κατερίνη το βράδυ της Παρασκευής και με σημείο συνάντησης-αναφοράς το Επιμελητήριο συγκεντρώθηκαν ώστε να μεταβούν στο Λιτόχωρο, όπου και η πρώτη τους στάση.

«Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω», Λιτόχωρο

«Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω», Λιτόχωρο

«Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω», Λιτόχωρο
Περίπου πενήντα εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις σπάνιες και βραβευμένες γεύσεις στο εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω», πριν από την πρώτη τους διανυκτέρευση.
Η συνέχεια της επίσκεψής τους κύλισε το ίδιο ιδανικά, έχοντας σε κάθε βήμα την συντροφιά του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου, μελών της διοίκησης και άλλων τοπικών επαγγελματιών.

Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου

 

Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου
Το Σάββατο η ημέρα μοιράστηκε στη Νότια Πιερία, σε Μουσείο του Δίου, αρχαιολογικό χώρο, Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα και Πλαταμώνα.


Αρχαιολογικός χώρος Δίου
Οι ομορφιές που απόλαυσαν ήταν ορεινές και παραθαλάσσιες, από το καταφύγιο του Σταυρού και το Φαράγγι Ενιπέα, μέχρι το Ναυτικό Μουσείο, τον Παραδοσιακό Οικισμό Παλαιού Παντελεήμονα και το Κάστρο του Πλαταμώνα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου


Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου
Το βράδυ βρήκε την παρέα των δημοσιογράφων, έπειτα από όσα θαυμαστά, και για πολλούς πρωτόγνωρα, αντίκρυσαν, στο Ελατοχώρι όπου το χιονισμένο τοπίο έφερε διαμετρική αλλαγή σκηνικού. Γεμάτο από λάτρεις των χειμερινών σπορ αυτή την εποχή το Ελατοχώρι, αποτέλεσε μια ακόμα ιδανική διαφήμιση της Πιερίας σε μια γεμάτη μέρα που απέδειξε σε ανθρώπους από όλη τη χώρα γιατί ο τόπος μας αποκαλείται ευλογημένος.

Βεβαίως, η επομένη ήταν η μέρα που οι προσκεκλημένοι του Επιμελητηρίου είχαν την χαρά να περιπλανηθούν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου και οι πιο φυσιολάτρεις να έρθουν πιο κοντά στα Πιέρια όρη, προτού η αποστολή αναχωρήσει για τη Βόρεια Πιερία. Το πρόγραμμα για την Κυριακή είχε διέλευση από παραλιακή οδό Αγαθούπολης, Μεθώνης και Μακρυγιάλου με σημείο αναφοράς τα Βυζαντινά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Πύδνας.

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε, στην Παραλία Κατερίνης και τις εγκαταστάσεις του «Mediterranean Village Hotels», όπου οι δημοσιογράφοι πήραν το τελευταίο τους γεύμα, πριν αποχωρήσουν για τις βάσεις τους, με γεμάτες εμπειρίες και εικόνες τις αποσκευές τους. Η Πιερία, ως χειμερινός, και όχι μόνο, προορισμός πήρε άριστα τόσο για τα ασύγκριτα φυσικά τοπία της, όσο για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν αλλά και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Το τριήμερο που πέρασε ο τόπος μας απέκτησε φίλους, θαυμαστές και συμμάχους μέσα στον όμορφο ανταγωνισμό του πλήθους των επιλογών που έχει ένας ταξιδιώτης μέσα στην Ελλάδα. Όλα τα πλεονεκτήματά της Πιερίας παρουσιάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο και οι δημοσιογράφοι στο σύνολο τους έδωσαν την υπόσχεση ότι σύντομα θα ξαναβρεθούν στα μέρη μας, για να απολαύσουν τις ομορφιές του.
http://www.olympio-bima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: