Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Συναντήσεις της Μ. Δαμανάκη στις ΗΠΑ

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/troktiko_171562_0.jpeg

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 

Σειρά συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους, ακαδημαϊκούς και στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων έχει στην Ουάσιγκτον η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και.. Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τόσο κατά τις επαφές της, όσο και σε ομιλίες της, η κ. Δαμανάκη προβάλλει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα θαλάσσιας πολιτικής. Η συνεργασία αυτή μπορεί να αποφέρει σοβαρά οφέλη, σε πολλούς βασικούς τομείς, τόνισε χαρακτηριστικά, όπως στην έρευνα, στην επιστήμη και ανταλλαγή δεδομένων, στην έρευνα των βαθέων υδάτων, στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, στην άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στη θαλάσσια παρακολούθηση και επιτήρηση για την κοινή αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας στη θάλασσα.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στις ΗΠΑ, η Επίτροπος υπέγραψε εκ μέρους της ΕΕ κοινή δήλωση που αναγνωρίζει τη σημασία της συνεργασίας με τις αμερικανικές αρχές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης, αδήλωτης και χωρίς κανόνες αλιείας.
Μεταξύ άλλων, η κ. Δαμανάκη είχε συναντήσεις με την υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ και πρόεδρο της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, Jane Lubchenco και με την πρόεδρο του Συμβουλίου του Λευκού Οίκου για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος, Nancy Sutley.
Το πρόγραμμά της συνεχίζεται, σήμερα και αύριο, με διαλέξεις σε πανεπιστήμια και με συναντήσεις που θα έχει με αξιωματούχους αμερικανικών δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών και οργανισμών, με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη θάλασσα και με εκπροσώπους πετρελαϊκών εταιριών με θέμα συζήτησης τις συνέπειες της καταστροφής που προκλήθηκε από την διαρροή πετρελαίου στις εγκαταστάσεις της BP.
Μετά την Ουάσιγκτον, η κ. Δαμανάκη θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών και θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, με θέμα: «Αγορές και πολιτική εξουσία: η ευρωπαϊκή απάντηση».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: