Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδιωτικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές σε όλο το δημόσιο τομέα, αλλά και στην αγορά εργασίας Σαρωτικές αλλαγές παντού


Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011
Με τη μορφή του κατεπείγοντος ανακοίνωσε η κυβέρνηση σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα μέτωπα, όπως οι..
ιδιωτικοποιήσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα, αλλά και στην αγορά εργασίας.
Για γενικόλογες εξαγγελίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα κάνει λόγο η ΝΔ ενώ σε σκληρούς τόνους αντέδρασαν και τα υπόλοιπα κόμματα.
Εργασιακή εφεδρεία - ενιαίο μισθολόγιο
Η εργασιακή εφεδρεία επεκτείνεται τελικά παντού δηλαδή και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ το οποίο θα προσλάβει επιτροπές κατάρτισης του πλεονάζοντος προσωπικού.
Το Ενιαίο Μισθολόγιο θα στηρίζεται στην ισότητα και την αξιοκρατία, ενώ καταργείται η προσωπική διαφορά και αντικαθίσταται από το πριμ παραγωγικότητας.
Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών και ανοίγουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα.
Επίσης, καταργούνται αμέσως φορείς του δημοσίου, ενώ εντός τριών εβδομάδων θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο, όπου δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην λειτουργία των κρατικών μηχανισμών είσπραξης δημοσίων εσόδων.
Φουλ στις μεγάλες αλλαγές
Είναι πολύ σημαντικό να εκπέμψουμε το σαφές μήνυμα "πάμε φουλ στις μεγάλες αλλαγές" τόνισε ο Πρωθυπουργός ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, είπε ότι οι αλλαγές δεν επιβάλλονται από τους εταίρους μας, αλλά αποτελούν εσωτερική ανάγκη της χώρας.
Πρέπει να ανταποκριθούμε στο πολύ αυξημένο αίσθημα ευθύνης που έχουν οι πολίτες τόνισε ο Νίκος Σηφουνάκης, προσθέτοντας ότι η υπευθυνότητα της πολιτικής αποδεικνύεται τη στιγμή της απόφασης, αλλά καταγράφεται και αξιολογείται στο τέλος, από την ευημερία του λαού και από το κατά πόσο ο πολιτικός έχει σώσει τη χώρα του.
Αντιδράσεις
Σε σκληρούς τόνους αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Για εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων με άγρια μέτρα κάνει λόγο το ΚΚΕ.
"Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη λαίλαπα που με αυτάρεσκο κυνισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών" αναφέρει ο ΣΥΝ.
Η Δημοκρατική Αριστερά σχολίασε ότι η κυβέρνηση υποστέλλει οριστικά τη σημαία της κοινωνικής αντοχής και αποδοχής.
"Χαίρομαι που η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις εγκληματικές της καθυστερήσεις, προχώρησε επί τέλους στην ανακοίνωση ενός μέρους των διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα. Λυπάμαι που αυτό κατέστη αναγκαίο υπό την απειλή της άμεσης χρεοκοπίας. Αμφισβητώ όμως ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη δύναμη και την ικανότητα να τις εφαρμόσει", δήλωσε η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη.
"Επειδή τα ψέματα τελειώνουν γρήγορα, έφτασε η ώρα να μάθουμε στην πράξη τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. Οι λεονταρισμοί του κυρίου Βενιζέλου, δεν κρύβουν πια ότι οι δεσμεύσεις σε ανεφάρμοστες απαιτήσεις είναι μονόδρομος προς την χρεοκοπία", σχολίασαν οι Οικολόγοι - Πράσινοι.
"Στο Υπουργικό Συμβούλιο φάνηκε ποιος έχει το "πάνω χέρι". Ο κ. Βενιζέλος ποδηγετεί πλέον το ΠΑΣΟΚ και ό,τι ήθελε προκύψει. Μετά από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου προκύπτει ότι έχει εξασφαλίσει κάποια πράγματα από την εσωτερική πολιτική σκηνή. Ό,τι πρόκειται να γίνει, αν περιβάλλεται από φως, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα το στηρίξει. Μην διανοηθούν όμως να προχωρήσουν στο σκοτάδι. Θα μας βρουν απέναντι", επισήμανε ο ΛΑΟΣ.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: