Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Εκστρατεία ευρω-ενημέρωσης Επιστολή στα Κοινοβούλια της ευρωζώνης με όλες τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές

Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2011
Επικοινωνιακή αντεπίθεση με στόχο να πεισθούν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες για την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να αναδιαρθρώσει την οικονομία της και να νοικοκυρέψει τα δημοσιονομικά της.. εξαπολύει η κυβέρνηση.
Οπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέθεσε στον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο και στον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας Γ. Πετρουλάκη τη σύνταξη ενός φακέλου στον οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στα δύο αυτά χρόνια. Ο φάκελος, που θα μεταφραστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες, θα αποσταλεί πλην των άλλων σε όλα τα μέλη όλων των Κοινοβουλίων της ευρωζώνης, καθώς και στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ.Στόχος είναι να ενημερωθούν οι βουλευτές κάθε χώρας της ευρωζώνης, αλλά και οι ευρωβουλευτές, για το εύρος της προσπάθειας που γίνεται στη χώρα και να ανατραπεί η εκ των πραγμάτων κρατούσα εντύπωση ότι η Ελλάδα αρνείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών της, με το Μνημόνιο που έχει υπογράψει.
Η αποστολή του φακέλου θα γίνει άμεσα, και πάντως πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα πραγματοποιηθούν στα Κοινοβούλια των υπολοίπων 16 χωρών της ευρωζώνης για να εγκριθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου που προβλέπει τον νέο δανεισμό της Ελλάδας.
Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου έδωσε εντολή να ενεργοποιηθούν τόσο οι κοινοβουλευτικές επιτροπές φιλίας με τα Κοινοβούλια των 16 χωρών, όπως και το να υπάρξουν άμεσα επισκέψεις στις χώρες της ευρωζώνης για επαφές υπουργών της κυβέρνησής του με κοινοβουλευτικούς παράγοντες αλλά και κυβερνητικά στελέχη.

ΜΕ «ΑΚΡΕΣ». Τα κλιμάκια αυτά, στα οποία θα συμπεριληφθούν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με «άκρες» στον διεθνή χώρο, θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν ευνοϊκό κλίμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό.
Πιθανολογείται ότι επισκέψεις θα πραγματοποιήσουν ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, πρώην Επίτροπος της ΕΕ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, επίσης πρώην Επίτροπος, και ενδεχομένως και άλλοι. Αντίθετα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ο Πρωθυπουργός, όπως και δεν επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου θα απευθυνθεί στο γερμανικό Κοινοβούλιο από κοινού με την Ανγκελα Μέρκελ στις 27 Σεπτεμβρίου, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την έγκριση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
«Είναι βέβαιο ότι θα έχει αριθμό τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες» ανέφερε αρμόδια κυβερνητική πηγή, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Παπανδρέου να αξιοποιήσει την παρουσία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη προκειμένου να έχει συναντήσεις με ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Είναι ήδη κλεισμένο ραντεβού του με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.ΝΕΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: