Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μήπως, τελικά, μας βαρεθούν;

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι ως γνωστόν αντιμνημονιακός. Αλλά δεν είναι αντιευρωπαϊστής. Κι αυτό σημαίνει ότι είναι υπέρ της στήριξής μας από τους Ευρωπαίους για να..
μη χρεοκοπήσουμε, αλλά διαφωνεί με τη λογική της επιβολής όρων για τη στήριξη αυτή. Θέλουμε δηλαδή τα λεφτά τους, αλλά δεν θέλουμε τον έλεγχό τους. Κι όχι μόνο δεν θέλουμε να μας ελέγχουν ή να μας πιέζουν να κάνουμε κάποια πράγματα για τα συμμαζέψουμε τα χάλια μας, αλλά, κατά την άποψή του, θα πρέπει να μας χαρίσουν και το 50% ή και παραπάνω του χρέους μας και να καθιερώσουν και το ευρω-ομόλογο για να δανειζόμαστε φτηνά.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν είναι μόνο ο Τσίπρας που κουβαλάει αυτά τα μυαλά. Και όχι μόνο από τον χώρο της αντιπολίτευσης, αλλά και από τον χώρο της κυβέρνησης. Πιστεύουν πως το μόνο που τελικά πρέπει να κάνουμε ως δανειολήπτες είναι να διεκδικούμε βελτιώσεις των όρων δανεισμού και καλύτερες προοπτικές αποπληρωμής των δανείων. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι έτσι.
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να το είχαμε καταλάβει ότι δεν είναι έτσι. Μας το έδειξαν με κάθε δυνατό τρόπο οι εκπρόσωποι της τρόικας στις μέχρι τώρα επισκέψεις τους. Αλλά οι περισσότεροι στον κόσμο μας. Οι αντιπολιτευόμενοι κοίταζαν πώς θα εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση, πολλοί κυβερνητικοί επέλεγαν να ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα για να μη δυσαρεστήσουν την εκλογική βάση τους και οι λίγοι που τραβούσαν και τραβάνε το κάρο δεν φτάνουν για να βγει η δουλειά.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ έχουμε στριμωχτεί άσχημα. Τρέχουμε για να προλάβουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Και περισσότερο ελπίζω η δοκιμασία αυτών των ημερών να μας γίνει μάθημα. Γιατί δεν γίνεται να υποσχόμαστε ένα σωρό πράγματα, ν' αφήνουμε τους μήνες να περνάνε ανεκμετάλλευτοι και να κοιτάζουμε πώς θα τα βολέψουμε την τελευταία στιγμή.
ΚΑΠΟΥ ΘΑΡΡΩ πως έχει φτάσει η στιγμή που θα πρέπει σοβαρά να σκεφτούμε, όσοι τουλάχιστον πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό μέλλον αυτού του τόπου, αν πραγματικά θέλουμε να σωθούμε ή όχι. Γιατί έτσι που την πάμε τη δουλειά, στο τέλος δεν θα βγει. Κι όχι επειδή θ' αποδειχθούμε ασυνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αλλά επειδή θα μας βαρεθούν.
ΕΘΝΟΣ
bartzinopoulos@hotmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: