Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε απαγάγει με τη θέλησή της και παρακρατούσε 14χρονη ανήλικη. Βρέθηκε στη γεωγραφική περιοχή που εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά της ίχνη από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

http://now24.gr/wp-content/uploads/2011/06/%CE%91%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF1.jpg

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011
Συνελήφθη χθες (7-09-2011) το πρωί στην Αθήνα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Κονγκό, ο οποίος είχε...
απαγάγει με τη θέλησή της 14χρονη ημεδαπή και την παρακρατούσε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Κονγκό, οι οποίοι διέμεναν στο διαμέρισμα και αντιστάθηκαν κατά τη διάρκεια της εισόδου των αστυνομικών στο χώρο.
Ειδικότερα, μετά την προ 14ημέρου δήλωση εξαφάνισης της 14χρονης ημεδαπής από τους οικείους της, αναζητήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κι εντοπίσθηκε το προφίλ της ανήλικης σε διεθνώς γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Από τη συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης κατέστησαν γνωστά τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης, από την ψηφιακή ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι η ανήλικη είχε συνδεθεί στο διαδίκτυο από ίντερνετ καφέ της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα.
Από τις έρευνες στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή εμφάνισης των ηλεκτρονικών ιχνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμα που κρατούνταν η ανήλικη. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο διαμέρισμα και των ερευνών που διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε η ανήλικη, ο 30χρονος αλλοδαπός απαγωγέας καθώς και έξι (6) ακόμη ομοεθνείς του, οι οποίοι αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς είχε απαγάγει με τη θέλησή της την ανήλικη, αποπλανώντας και παρακρατώντας αυτήν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Εξετάζεται ο βαθμός και το είδος συμμετοχής των υπολοίπων αλλοδαπών συλληφθέντων στην υπόθεση.
Σήμερα (08-09-2011) το πρωί οι επτά (7) συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: