Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο βρεγμένος τη βροχή δέν τη φοβάται....

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011
Οι δανειστές μας οδηγούν στην ασφυξία.Η κυβέρνηση χαμένη στο λαβύριθνο των προβλημάτων.Τα μέχρι τώρα μέτρα δέν απέδωσαν και δέν είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.Η συνταγή αποδείχτηκε λαθεμένη.Η Τρόικα μας οδήγησε σε αυτά τα μέτρα πιστεύοντας ότι θα...
πετύχουν.Δέν έλαβε όμως υπόψιν: τον πόλεμο των κερδοσκόπων,.... τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας με την δομή και ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού..... τον ρόλο των συνδικαλιστών...., την έλλειψη της συναίνεσης...., την ανικανότητα ή αλλιώς την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης......., το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης..., την ανικανότητα των ευωπαίων ηγετών να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δέν είναι μόνο Ελληνικό αλλά τείνει να γίνει ευρωπαϊκο με κίνδυνο να καταρεύσει το οικοδόμημα του Ευρώ.
Η κυβέρνηση αμήχανη. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κουρασμένος απο την έστω με λάθη αλλά τιτάνια προσπάθεια...., ο έξυπνος πολιτικός Βαγγέλης Βενιζέλος εγκλωβισμένος μεταξύ σκύλας και χάρυβδης και δέσμιος μίας πορείας που δέν την πολυπιστεύει...., η αντιπολίτευση λίγη και μίζερη να καραδοκεί στο βωμό της εξουσίας......, ο λαός αμήχανος, φοβισμένος, απελπισμένος, ψυχολογικό ράκος, να περιμένει το τέλος ή τη σωτηρία.
- Ολα αυτά τα παρακολουθεί κανείς με ψυχρή ματιά και σκέψη και προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα.Είναι όμως εύκολο;
- Ακούς καθημερινά στα κανάλια τους οικονομολόγους να μιλάνε και να δίνει ο καθένας την δική του (οικονομική) εξήγηση, σάν να είναι το πρόβλημα μόνο οικονομικό.
- Τί να σκεφτεί ο καημένος ο Ελληνας; ποιούς να πιστέψει;Ετσι οι περισσότεροι μοιρολατρικά παρακολουθούν και περιμένουν το τέλος ή τη σωτηρία.
- Υπαρχει όμως και μία μεγάλη μερίδα του λαού που πιστεύει ότι πρέπει να ξεσηκωθεί και να παρασύρει μαζί του και ολόκληρη της Ευρωζώνη.Είναι η άρνηση συμμόρφωσης και ο ξεσηκωμός η  καλύτερη λύση; κανείς δέν μπορεί να το πεί με βεβαιότητα, αλλά έχουμε να χάσουμε τίποτε; ο βρεγμένος τη βροχή δέν τη φοβάται....
του Δημήτρη Καλαϊτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: