Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Απαίτηση οι ποδηλατόδρομοι - Ποδηλατοπορεία από την Ποδηλατική Από-Δραση

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/884d78f0f01ad2d786248910043531e6_L.jpg 

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011
Με ψήφισμά τους οι ποδηλάτες, ζητούν από το Δήμο Κατερίνης, με απλές αποφάσεις και μικρή δαπάνη, να δώσει πραγματικό χώρο στα... ποδήλατα για την ασφαλή διέλευσή τους στην πόλη
Μεγάλη ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας με την συνδρομή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας. Περισσότερα από 200 ποδήλατα, μέλη των δύο ομάδων και πολλοί συνδημότες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας απ’ όπου ξεκίνησε η πομπή των αναβατών.

Η διαδρομή ήπιας ταχύτητας, λόγω της ποικιλομορφίας των συμμετεχόντων, ήταν μέσα στην πόλη (25ης Μαρτίου, Χατζόγλου, Ειρήνης, Εθν. Αντιστάσεως, Ζαλόγγου, 7ης Μεραρχίας, Καταφιώτικα, Πέλεκας, Τερζοπούλου, Ειρήνης) κατέληξε στο Δημαρχείο της πόλης όπου τοιχοκολλήθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας και οι απόψεις όσων επισκέφθηκαν την 2ημερη έκθεση φωτογραφίας του Συλλόγου.
Το Δ.Σ και τα μέλη της Ποδηλατικής Απόδρασης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Τροχαία Κατερίνης, την Δημοτική Αστυνομία και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού για την συνοδεία και την βοήθεια που προσέφεραν ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατυχές περιστατικό. Ευχαριστούμε τον δήμο Κατερίνης για την παραχώρηση των απαραίτητων αδειών και του περιπτέρου προβολής. Το μεγαλύτερο μπράβο για άλλη μια φορά αξίζουν οι εκατοντάδες ποδηλάτες που έδωσαν βροντερό παρών.
Η Ποδηλατική Από-Δραση δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα και τις προσπάθειές της ώστε να ζούμε όλοι σε μια πόλη περισσότερο φιλική προς τους ποδηλάτες και το περιβάλλον.

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας
Μια ομάδα ανθρώπων τους οποίους ένωνε και ενώνει η αγάπη για το ποδήλατο και την πόλη τους σύστησαν τον σύλλογο Ποδηλατική Από-Δραση.
Στόχος του συλλόγου υπήρξε από την πρώτη στιγμή η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Κατερίνης και όλης της Πιερίας. Ευαισθητοποίηση όσον αφορά στη χρήση του ποδηλάτου, τον σεβασμό προς τον συμπολίτη μας και τον ίδιο μας τον εαυτό, σεβασμό στο περιβάλλον και το επίπεδο ζωής που θέλουμε και δικαιούμαστε όλοι. Ζούμε στην Κατερίνη μια πόλη επίπεδη, μια πόλη μικρών αποστάσεων, μια πόλη που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να πρωτοστατεί στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.
Ένα χρόνο και τέσσερις μήνες από την σύσταση του συλλόγου έχουν ήδη περάσει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ τίποτα δεν έχει αλλάξει στην καθημερινότητά μας εκτός από τον αριθμό των ποδηλάτων που κινούνται στους επικίνδυνους για αυτά δρόμους της πόλης. Ο αριθμός των ποδηλάτων στην Κατερίνη ΑΥΞΗΘΗΚΕ κατακόρυφα. Οι υποδομές ούτε στο ελάχιστο.
Μελέτες για τους ποδηλατοδρόμους ολοκληρώθηκαν στο παρελθόν, ξεκίνησαν καινούριες, δαπανήθηκαν χρηματικά ποσά που θα κάλυπταν τις ανάγκες των ποδηλατών. Διανοίχτηκαν δρόμοι, μεγάλωσε η πόλη, άλλαξε το ρυμοτομικό σχέδιο αλλά ποδηλατόδρομοι ΔΕΝ έγιναν πουθενά. Κατ’ επίφαση ονομάζουμε κάποια διευρυμένα πεζοδρόμια ποδηλατοδρόμους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των συμπολιτών μας και των δημοτών ΣΑΣ, κύριοι και κυρίες του Δήμου.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η χρήση του ποδηλάτου εκτός από ευχαρίστηση, λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης αποτελεί και λύση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.
Ο σύλλογος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ σας θέτει προ των ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πλέον τη δημιουργία κατάλληλων και επαρκών ποδηλατικών υποδομών στην πόλη μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την υλοποίηση των δεσμεύσεών σας για μια πόλη «πράσινη» φιλική προς το περιβάλλον και τους δημότες.
ΔΕΝ ζητάμε να χτίσετε τίποτα. ΔΕΝ ζητάμε να χαλάσετε τα καινούρια σας πεζοδρόμια. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να υλοποιήσετε την απλούστερη έστω μορφή ποδηλατοδρόμου.
-ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ: χρειάζεται μπογιά και πινέλο
-ΕΙΔΙΚΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ: αντίστοιχα αυτών που χωρίζουν τους δρόμους σε ρεύματα περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τον χώρο για τα ποδήλατα.
-ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ
-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ. ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: