Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πρίγκιπας - μυστήριο - Πρόταση ύψους 220 εκατ. ευρώ από Σαουδάραβα φερόμενο ως επενδυτή εξετάζει ο Τζίγγερ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011
Πρόταση ύψους 220 εκατ. ευρώ για το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ, που κατέθεσε χθες ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του σαουδάραβα επιχειρηματία Σουλτάν Μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ, έχει βάλει σε.. σκέψεις την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τη φερεγγυότητα της πρότασης, η οποία έφτασε στα χέρια του Γιάννη Βαρδινογιάννη μέσω του Δημήτρη Γόντικα και έχει σφραγίδα του 26χρονου πρίγκιπα, εξετάζει ήδη δικηγορικό γραφείο με εντολή του Τζίγγερ. Μάλιστα, χθες έδωσε εντολή και στο επιτελείο του να βρει ό,τι στοιχεία μπορεί.
ΜΕ ΤΑΞΙ
Χθες, λίγο πριν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εμφανίστηκε με ταξί ο μάνατζερ επιχειρήσεων Βλάσης Τσάκας, ο οποίος - όπως δήλωσε - ήταν εκπρόσωπος του σαουδάραβα επιχειρηματία που θέλει να πάρει τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Κατέθεσε πρόταση που όπως είπε περιλαμβάνει 20 εκατ. ευρώ αμέσως, περίπου 50 εκατ. την περίοδο 2012-2015 (για μεταγραφές κ.ά.) και 150 εκατ. για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού (στον Βοτανικό σε πρώτη φάση)! Μάλιστα, εξήγησε πως ο πελάτης του έχει και κατασκευαστική εταιρεία στην Τζέντα. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι στη δεκάδα των διαδόχων του θρόνου και πως θα έρθει στις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
Παρ' όλα αυτά, υπήρξαν πολλά ερωτηματικά σε ό,τι αφορά την πρόταση.
1ον: Γιατί δεν έδωσε στοιχεία και βιογραφικό για τον Σαουδάραβα; Ακριβή στοιχεία; Οπως είπε και ο ίδιος, υπάρχουν 6.000 πρίγκιπες. «Θα εκδώσουμε δελτίο Τύπου την Τρίτη. Ηταν και επιθυμία του Σουλτάν» είπε κάποια στιγμή.
2ον: Γιατί η πρόταση έγινε λίγο πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ και όχι πριν από καιρό, ενώ ο Τζίγγερ έχει πει εδώ και μέρες το αντίο; Να φτάνει ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του πρίγκιπα με ταξί, να λέει στον ταξιτζή «πάω να πάρω φανέλες» και διάφορα τέτοια, που δεν πείθουν για την αξιοπιστία του όλου σκηνικού... Δεν εμπιστεύεται δηλαδή ο πρίγκιπας ένα δικηγορικό γραφείο, παρά μόνον τον Τσάκα που υποστηρίζει ότι είναι φίλος του;
Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του Σουλτάν Αλ Σαούντ το 2001 δήλωνε εκπρόσωπος μεγάλης πολυεθνικής από την Αργεντινή, που ήθελε να αγοράσει το 84% της Αθλος ΠΑΟΚ, εταιρείας του Γιώργου Μπατατούδη, στην οποία ανήκε και η ΠΑΕ εκείνη την εποχή. Είχε ακουστεί μάλιστα ως υποψήφια μεταγραφή ακόμη και ο Μιγιάτοβιτς!
Τότε υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από διάφορους στη Χαλκιδική ότι τους είχε κοροϊδέψει και το ντιλ δεν έγινε. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι επρόκειτο για προσωπικές αντιδικίες με έναν ξενοδόχο. «Ηταν μία μπίζνα που δεν έγινε», τόνισε.
Οπως είναι φυσικό, το θέμα της πρότασης του πρίγκιπα συζητήθηκε και στο ΔΣ, με τον εκπρόσωπο του Βγενόπουλου Μ. Μαυροκουκουλάκη να υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να σταθούν τόσο σε αυτό. Κύκλοι του Βγενόπουλου υποστήριξαν μάλιστα πως πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού! Η ουσία είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κινήθηκε χθες βάσει αυτών που είχε ζητήσει ο Mr Mig, δηλαδή να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου. ΝΕΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: