Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσο “έτοιμος για όλα” είναι ο Γιώργος;


 
Τεταρτη 14 Σεπτεμβριου 2011
Οι οριακές καταστάσεις, απαιτούν συνήθως οριακά μέτρα διαχείρισης. Και τις περισσότερες φορές οδηγούν σε οριακά αποτελέσματα και επιπτώσεις, για τους πρωταγωνιστές του δράματος.
Δεν υπάρχει...
αμφιβολία ότι η Ελλάδα ζει σήμερα μια οριακή κατάσταση. Με τη λέξη «χρεοκοπία» να έχει γίνει περίπου μόνιμο… ζευγάρι με τη λέξη Ελλάδα, και να κατέχει περίοπτη θέση ανησυχίας στα διεθνή ΜΜΕ.
Οριακή ωστόσο φαντάζει η κατάσταση και για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι επιπτώσεις από τα μέτρα που ανακοινώνονται, δείχνουν να είναι βαθιές και μη αναστρέψιμες. Να έχουν σχεδόν μόνιμο χαρακτήρα, με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το μέλλον του Κινήματος.
Η προσοχή όλων είναι εκ των πραγμάτων επικεντρωμένη στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός είναι εκείνος ο οποίος κρατάει στα χέρια του το κλειδί των εξελίξεων. Σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του, αλλά και σύμφωνα με το σχετικό παρασκήνιο που εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω. Να μείνει προσκολλημένος στην οδό των αλλαγών, που ζητεί η τρόικα, δεν αποδέχεται το ΠΑΣΟΚ και δεν πιστεύει η κοινωνία.
Είναι όμως έτσι; Γιατί το ερώτημα από το οποίο πιθανότατα θα καθοριστούν κατά έναν μεγάλο βαθμό οι πολιτικές εξελίξεις, είναι το… πόσο έτοιμος για όλα είναι πραγματικά ο Γιώργος Παπανδρέου; Και, ποιες ακριβώς πολιτικές θυσίες περιλαμβάνει η έννοια του «όλα»; Για τον ίδιο και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: