Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική χρονιά με όνειρα, αξίες και δημιουργία - Μήνυμα του Θανάση Παπαγεωργίου σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τη νέα σχολική χρονιά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLKDPdBZHu2PEQefCpkN6chOw5IO2xzjVOmUyEgNiVUAj6XLQ7TDc82SwrwflCpEu98fSZzelqyKbJ9mWCRoJj3hbcEgF65Od4XF0jUU2W-yIFHYf_0hlJABb1_B9xyfoyUzdsvoCFDp8/s400/%CE%98%CE%B1%CE%BD+%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85_.jpg 

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου απευθύνει το παρακάτω μήνυμα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και.. τους γονείς:
«Αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα, αξίες, γνώση και δημιουργία. Είναι η αφετηρία μιας νέας πορείας και το ξεκίνημα για την πραγματοποίηση στόχων και προσδοκιών, ένα δημιουργικό ταξίδι στη γνώση, ωφέλιμο και συναρπαστικό, μια νέα σελίδα για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Στις σύγχρονες κοινωνίες της γνώσης η εκπαίδευση καθίσταται το ισχυρότερο συγκριτικό πλεονέκτημα σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, πλεονέκτημα που μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Χώρες που επένδυσαν στην δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και αποτελεσματικού εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο παρέχει γνώσεις και δεξιότητες, σήμερα ευημερούν και απολαμβάνουν ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, κάθε σχολείο, αξίζει να γίνει όαση δημιουργίας και ελπίδας, να δημιουργήσει ελεύθερα σκεπτόμενους, ενεργά εμπλεκόμενους, πολιτισμικά ευαίσθητους πολίτες.
Εύχομαι, η φετινή σχολική χρονιά να φέρει όλους τους μαθητές της Πιερίας πιο κοντά στην εκπλήρωση των ονείρων τους και στην ευόδωση όλων των ευγενών επιδιώξεων τους. Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι, καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά δημιουργικό τους έργο. Τέλος, εύχομαι δύναμη και υπομονή στους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: