Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Φρένο Μέρκελ στα κινδυνολογικά σενάρια - ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΝΛΑΝΔΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Φρένο Μέρκελ στα κινδυνολογικά σενάρια
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011
Σε νέα, έμμεση, αποδοκιμασία των δηλώσεων (περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας) του υπουργού της Φίλιπ Ρέσλερ προέβη η Αγκελα Μέρκελ. Εξέφρασε τη..
βούλησή της να διατηρηθεί η σταθερότητα της κοινής νομισματικής περιοχής και ζήτησε μεγάλη προσοχή σε όλες τις κινήσεις για την Ελλάδα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο μετά τη συνάντησή της με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν, η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι πρέπει όλες οι ενέργειες να είναι ελεγχόμενες με επίγνωση των συνεπειών.
Ειδάλλως, προειδοποίησε, "πολύ γρήγορα μπορεί να διαμορφωθεί μια κατάσταση στην Ευρωζώνη, την οποία κανείς μας δεν θέλει και η οποία για όλους μας θα είχε πάρα πολύ δύσκολες συνέπειες".
Σημείωσε ακόμη ότι αναμένονται τα πορίσματα της έκθεσης που θα καταρτίσει η αντιπροσωπεία της τρόικας, ενώ διευκρίνισε ότι επί της διαδικασίας αυτής δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης.
Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η Ευρωζώνη είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις ενδεχόμενης επέκτασης της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Οσον αφορά στο θέμα της παροχής εγγυήσεων που ζητεί το Ελσίνκι από την Ελλάδα εξέφρασε την πεποίθηση πως θα βρεθεί συμβιβαστική λύση. "Όλοι μας θέλουμε και επομένως θα βρούμε ένα δρόμο, που θα είναι ανοιχτός σε όλους τους εταίρους αλλά ταυτόχρονα σύμφωνος με τις φινλανδικές επιθυμίες" ανέφερε χαρακτηριστικά. ΕΘΝΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: