Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΕΚΤ: Κατευνάζει τις αγορές με αυξημένη ρευστότητα στις τράπεζες - ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ

ΕΚΤ: Κατευνάζει τις αγορές με αυξημένη ρευστότητα στις τράπεζες
Παρασκευή 5 Αυγούστυο 2011
Τη διοχέτευση επιπρόσθετων κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας..
Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ώστε να άρει τις ανησυχίες των αγορών για τα προβλήματα χρέους στην ευρωζώνη.

Ετσι, η Η ΕΚΤ θα διενεργήσει εξάμηνες δημοπρασίες αναχρηματοδότησης με την πρώτη να διενεργείται στις 10 Αυγούστου, ενώ θα διατηρηθούν και οι τρίμηνες διαδικασίες αναχρηματοδότησης του συστήματος, ανέφερε ο κ. Τρισέ.
"Δεδομένων των νέων εντάσεων σε κάποιες χρηματαγορές, η ΕΚΤ αποφάσισε να διενεργήσει συμπληρωματικές διαδικασίες αναχρηματοδότησης με ωρίμανση έξι μηνών", δήλωσε ο τραπεζίτης.
"Θα διατηρήσουμε όλες τις διαδικασίες αναχρηματοδότησης του συστήματος για όσο χρειαστεί, τουλάχιστον έως τις 17 Ιανουαρίου του 2012", υπογράμμισε.
Eρωτηθείς για το πρόγραμμα επαναγορών ομολόγων, σημείωσε ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται, αν και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το εάν η ΕΚΤ έχει προβεί σήμερα σε αγορές τίτλων, τη στιγμή που σύμφωνα με πηγές του Reuters στην αγορά, η κεντρική τράπεζα έχει βγει σήμερα στη δευτερογενή αγορά και αγοράζει ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα.
Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης, υπογραμμίζοντας ότι "η αβεβαιότητα παραμένει σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα". (ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: