Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εργασιακής εφεδρείας - ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 4 ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εργασιακής εφεδρείας
Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
Ανοιχτό άφησε ο Κώστας Σκανδαλίδης το ενδεχόμενο υπαγωγής σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, υπαλλήλων..
που δεν θα κριθούν κατάλληλοι να στελεχώσουν τον υπό σύσταση Ελληνικό Γεωργικό Συνεταιρισμό και οι οποίοι μέχρι σήμερα εργάζονταν σε τέσσερις καταργούμενους οργανισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Σκανδαλίδης διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν θα υπάρξει πλεονάζον προσωπικό.

Το σχέδιο νόμου για τη σύσταση ενιαίου οργανισμού που ονομάζεται Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα, ο οποίος θα προκύψει από την συγχώνευση των τεσσάρων οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης απώτερος σκοπός είναι η υποστήριξη του αγροτικού κόσμου, ο εκσυγχρονισμός στον αγροτικό τομέα και η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον Υπουργό θα υπάρξουν σημαντικές εξοικονομήσεις που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, καθώς οι 128 σημερινές υπηρεσιακές μονάδες των οργανισμών θα μειωθούν σε 7 και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από 46 θα μειωθούν επίσης σε 7.
Ο κ. Σκανδαλίδης δεσμεύτηκε ότι πλεονάζον προσωπικό δεν θα προκύψει, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της υπαγωγής υπαλλήλων σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας εφόσον το προσωπικίο αυτό δεν κριθεί κατάλληλο για τον νέο οργανισμό.
Οι καρταργούμενοι οργανισμοί είναι:
1. Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε)
2. Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Απασχόλησης(Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α – " ΔΗΜΗΤΡΑ")
3.Οργανισμός Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π – AGROCERT)
4.Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ)
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: