Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Οι παραστάσεις συνεχίζονται! - ΠΑΟΚ ΒΑΛΕΡΕΓΚΑ 3-0 - ΒΙΝΤΕΟ

Οι παραστάσεις συνεχίζονται!
Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
Σαν να μην πέρασε μία μέρα από τις μαγικές ευρωπαϊκές βραδιές κόντρα σε Φενέρμπαχτσε, Βιγιαρεάλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ που...
έκαναν την κατάμεστη Τούμπα να παραληρεί την περασμένη σεζόν, ένας εξαιρετικός ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 την Βαλερένγκα στην Θεσσαλονίκη, «χόρτασε» τους οπαδούς του και σφράγισε - μετά και το 2-0 της Νορβηγίας – με τον καλύτερο τρόπο την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Εξαιρετική στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι η ομάδα του Μπόλονι, με κορυφαίους του Βιεϊρίνια και Αθανασιάδη έφτιαξε και τελείωσε φάσεις ενώ ανασταλτικά, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Γκαρσία, έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κρέσιτς και περιόρισε σε εντελώς παθητικό ρόλο τους Νορβηγούς.


Μήνυμα στους παίκτες στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα έστειλαν διοίκηση και επενδυτές.
Διαβάστε περισσότερα.



Το υπέρ του 2-0 από τον πρώτο αγώνα στη Νορβηγία, έδινε ξεκάθαρα ρόλο φαβορί στον ΠΑΟΚ. Ο Λάζλο Μπόλονι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ζήταγε από τους παίκτες του να «παγώσουν» τον ρυθμό και να μην επιτρέψουν στους παίκτες της Βαλερένγκα να… ζεσταθούν αγωνιστικά και ψυχολογικά. Όπως και έγινε.


Οι αλληλοκαλύψεις των παικτών του ΠΑΟΚ λειτούργησαν υποδειγματικά και οι αμυντικοί μέσοι του «δικεφάλου» έκλειναν όλους τους χώρους πίσω από την μεσαία γραμμή. Ευκαιρίες το παιχνίδι δεν είχε στο πρώτο τέταρτο, με εξαίρεση την φάση του 14ου λεπτού όπου ο Αθανασιάδης έφυγε στην αντεπίθεση και είχε την ευκαιρία να βγει απέναντι από τον τερματοφύλακα της Βαλερένγκα, ωστόσο ο διαιτητής δεν έδωσε το καθαρό φάουλ του Μούρι, που σταμάτησε αντικανονικά τον επιθετικό του «δικεφάλου».


Με εξαίρεση ένα αδύναμο διαγώνιο σουτ του Φέλα στο 28ο λεπτό που ουσιαστικά δεν απείλησε τον Κρέσιτς, η Βαλερένγκα δεν βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση. Ούτε και ο ΠΑΟΚ ο οποίος μέχρι το 44ο λεπτό, είχε τον έλεγχο του αγώνα και κράταγε το χαμηλό τέμπο.


Εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας των Νορβηγών, έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε μέσα στην περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 στο 44ο λεπτό.


Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο η ομάδα του Μπόλονι. Δηλαδή με γκολ. Στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης ο Φωτάκης κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε βλέποντας την κίνηση του Αθανασιάδη στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε την κάθετη. Ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε άψογα διαγώνια και έκανε το 2-0.


Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ακόμα περισσότερο τον ρυθμό του στα επόμενα λεπτά. Στο 57΄ οι παίκτες του Μπόλονι έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Αθανασιάδη να φτάνει απέναντι από τον Χίρσφελντ ο οποίος τον έκοψε αλλά ο Φωτάκης που ερχόταν από πίσω σούταρε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.


Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση, κατέβασε ταχύτητα και ο Μπόλονι έβγαλε από το ματς τον Βιεϊρίνια, ώστε να τον ξεκουράσει. Η Βαλερένγκα έγινε απειλητική ξανά στο 72ο λεπτό, όταν στο σουτ του Φελά η μπάλα πήρε φάλτσα και δυσκόλεψε τον Κρέσιτς που όμως έβγαλε σε κόρνερ.


Ο στόχος είχε επιτευχθεί και οι παίκτες του ΠΑΟΚ γνώριζαν σε κάθε φάση την αποθέωση με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πάμπλο Κοντρέρας που πέρασε καταχειροκροτούμενος στο 79ο λεπτό ενώ τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Το τελικό 3-0 έδωσε μία επιβλητική νίκη στον ΠΑΟΚ που σφράγισε την πρόκριση.




ΠΑΟΚ
: Κρέσιτς, Γκαρσία (79΄Κοντρέρας), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια (69΄Ρομπέρ), Ίβιτς (60' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης, Έτο, Αρίας.

Στον πάγκο
: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Σαβίνι.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ
: Χίρσφελντ, Νόρντβικ (46΄) Λέι , Μούρι, Ντος Σάντος, Μπέρε, Ογκούντε (60΄Χέσταντ), Κονέ, Φελά, Στράντμπεργκ, Ζάγιτς (73 Νίλσεν΄), Σινγκ.

Στον πάγκο
: Κόνγκσβαν, Στουρ, Ούσου, Χατζέρ.
Δείτε
εδώ το φιλμ του αγώνα. 
http://www.sport-fm.gr/article/492295

Δεν υπάρχουν σχόλια: