Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Γερμανία: Η καγκελάριος Μέρκελ θα έχανε αν γίνονταν σήμερα εκλογές

Παρασκευή 08 Ιουλίου 2011
Γερμανία: Η καγκελάριος Μέρκελ θα έχανε αν γίνονταν σήμερα εκλογέςΗ συντηρητική γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα έχανε από τους δύο κυριότερους αντιπάλους της των Σοσιαλδημοκρατών εάν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα και το αξίωμα κρινόταν με ..
μια απευθείας ψηφοφορία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρικ κι ο πρώην υπουργός Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ υπερτερούν της καγκελαρίου, η οποία παρέμενε επί μακρόν μια από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στη χώρα, σύμφωνα με την μηνιαία δημοσκόπηση των ARD TV και Infratest dimap.
Οι δύο πρώην υπουργοί δεν έχουν δηλώσει δημόσια εάν προτίθενται να διεκδικήσουν την καγκελαρία στις εκλογές του 2013 αλλά θεωρούνται από πολλούς οι σημαντικότεροι υποψήφιοι.
Στην ερώτηση εάν θα επέλεγαν την Μέρκελ ή το Στάινμπρικ, ο οποίος πιστώθηκε την καθοδήγηση της γερμανικής οικονομίας στην έξοδο από την οικονομική κρίση του 2008, το 48% των δυνητικών ψηφοφόρων επέλεξε το σοσιαλδημοκράτη πολιτικό, έναντι ενός 37% που τάχθηκε υπέρ της Μέρκελ.
Ο Στάινμαϊερ — ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD στη γερμανική βουλή που είχε υπηρετήσει στη θέση του υπουργού Εξωτερικών και του αντικαγκελάριου την περίοδο 2005-2009, στην διάρκεια του λεγόμενου ‘μεγάλου συνασπισμού’ υπό την Μέρκελ — καταλαμβάνει το 43% έναντι 39% της καγκελαρίου στην δημοσκόπηση.
Αν και η Μέρκελ δεν έχει ακόμα καταστήσει σαφές εάν θα είναι η υποψήφια καγκελάριος των Χριστιανοδημοκρατών για τρίτη φορά, αρκετοί τη θεωρούν την πιο ισχυρή δυνητική υποψήφια.
Ο Στάινμπρικ, ο οποίος έχει τη φήμη του ανεξάρτητου πνεύματος και του κεντρώου στο κεντροαριστερό κόμμα του, καταφέρνει πολλές φορές να αναστατώνει τον δικό του πολιτικό χώρο με τις τοποθετήσεις του.
Στην ερώτηση εάν η Μέρκελ χειρίστηκε καλά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφανίστηκαν διχασμένοι και μοιρασμένοι: το 46% απάντησε ναι, το ίδιο ποσοστό όχι.http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: