Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ανοίγει τις πύλες του το 40ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Παρασκευή 08 Ιουλίου 2011
-Το Σάββατο 9 Ιουλίου η επίσημη έναρξη
-Την Κυριακή η εκδήλωση ενίσχυσης της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης με θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη στο... αρχαίο θέατρο του Δίου


Συνέντευξη τύπου με αφορμή τόσο τον επίσημη έναρξη του 40ου Φεστιβάλ Ολύμπου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα όσο και για την παράσταση «Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη σαν παραμύθι» με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, έδωσαν χθες από κοινού ο Πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ κ. Ι.Τασχουνίδης και η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης κ. Μαρία Δημητριάδου. Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η ενίσχυση του έργου της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων.

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ανοίγοντας τη συνέντευξη το μέλος του Δ.Σ. του ΟΡΦΕΟ κ. Κ.Μυστακίδης παρουσίασε το πρόγραμμα των τριών πρώτων ημερών του Φεστιβάλ με την επίσημη έναρξη το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον με δυο εκθέσεις «Ο Νταλί και τα βιβλία» και Γκουέρνικα- Η ιστορία του πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, ενώ την ίδια ημέρα η Λουθ Καζάλ η διάσημη ποπ τραγουδίστρια της Ισπανίας, θα κάνει πρεμιέρα στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο αρχαίο θέατρο του Δίου. Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα παραστεί η ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη.
Την Κυριακή 10 Ιουλίου το κοινό της Πιερίας αναμένεται να δώσει δυναμικό παρόν στη θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη σαν παραμύθι» με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ τη Δευτέρα 11 Ιουλίου η Κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει κλασική μουσική στο μουσικόφιλο κοινό της Πιερίας.

Ο κ. Τασχουνίδης
Μια ξεχωριστή ημέρα χαρακτήρισε ο κ. Τασχουνίδης αυτή της συνεργασίας του Φεστιβάλ Ολύμπου με την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης, τα μέλη της οποίας διαθέτουν τον εαυτό τους, το χρόνο και την καλή τους διάθεση για παιδιά και οικογένειες που το έχουν πραγματική ανάγκη.
Ο ΟΡΦΕΟ ευαισθητοποιημένος σε θέματα που  αφορούν την ενίσχυση τοπικών πρωτοβουλιών προσπαθεί με τη συνεργασία αυτή, όπως είπε να συνεισφέρει με τον τρόπο του στην ενίσχυση της Εταιρίας και του έργου της.

Η κ. Δημητριάδου
Από την πλευρά της η κ. Δημητριάδου στάθηκε ιδιαίτερα στην ιδιαίτερη ανταπόκριση των πολιτών της Κατερίνης στο να ενισχύσουν και κυριολεκτικά όπως είπε να αγκαλιάσουν την προσπάθεια της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων, σημειώνοντας ταυτόχρονα τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στον ΟΡΦΕΟ για τη φετινή συνεργασία. Τόνισε πως η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων στη  δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία και με δεδομένη εδώ και δυο χρόνια τη διακοπή της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει την πρόκληση να υποστηρίξει τις 18 συνολικά για φέτος οικογένειες απρόσκοπτα και το 2012 βασιζόμενη κύρια στη συνδρομή και συμβολή των μελών της αλλά και στη μεγάλη «αγκαλιά» των τοπικών φορέων, των πολιτών και όλων όσων και στο παρελθόν στήριξαν το έργο της Εταιρίας.
Απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στην θεατρική παράσταση της Κυριακής και ταυτόχρονα να ενισχύσουν με αυτόν τον τρόπο το έργο της Εταιρίας.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Εκκλησιάζουσες  … σαν παραμύθι!
Είναι μια γνωριμία των παιδιών με τον Αριστοφάνη μέσα από μια διασκευή που σέβεται   απόλυτα τον ποιητή και τα παιδιά, όπως άλλωστε όλες οι παραστάσεις που έχουν την  υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της.
Λίγα λόγια για το έργο
Πελοποννησιακού  πολέμου και οι Αθηναίοι ακόμα να συνέλθουν από τη μεγάλη καταστροφή… Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλοι επιθυμούν μια αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος: Ώσπου η Πραξαγόρα, μια   πανέξυπνη και καπάτσα νοικοκυρά, αποφασίζει να δράσει…
Έχει συμφωνήσει με τις φίλες της να συναντηθούν στο Φανάρι του Διογένη, λίγο πριν  ξημερώσει, μόλις λαλήσει και ο τρίτος πετεινός.
Η συμφωνία είναι να ντυθούν όλες με τα ρούχα των αντρών τους, να φορέσουν ψεύτικα  γένια και μουστάκια και να πάνε…
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική διασκευή – Σύνθεση: Γιάννης  Μακρίδης
Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος  Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Τους  ρόλους του έργου ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά  οι ηθοποιοί:
Καμπούρη Βίκυ, Κοσμίδης Στέφανος, Μητσοπούλου Εύη, Μπάνου Φωτεινή, Νικολάου Ιωάννης, Παπαδάκου Ράνια, Περδίου Σπύρος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Ρουσινού Ελένη, Τουμασάτος Γρηγόρης, Τσόγκα Κοραλία
Γενική είσοδος 13 ευρώ
από imerisiapierias

Δεν υπάρχουν σχόλια: