Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Οι Γερμανοί αναβαθμίζουν τον Βενιζέλο

Παρασκευή 08 Ιουλίου 2011
 
Το photo opportunity που κέρδισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίπλα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έστειλε πολύ περισσότερα μηνύματα από μια συνάντηση μεταξύ...
των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας, σε μια περίοδο κατά την οποία η Αθήνα εξαρτά εν πολλοίς την επιβίωσή της από το Βερολίνο.
Ποτέ στο παρελθόν, επί ημερών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν είχε υπάρξει τέτοια εικόνα συνεργασίας, που ουσιαστικά να αναβαθμίζει τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας σε ισότιμο συνομιλητή της Γερμανίας. Ο προκάτοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου, προσεγγιζόταν ως «γραφειοκράτης», γι’ αυτό και οι επαφές του εξαντλούνταν εντός των συνεδριάσεων των Συμβουλίων Eurogroup και Eco/Fin.
Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών προσεγγίζεται περισσότερο πολιτικά, και ειδικά οι Γερμανοί εμφανίζονται να του προσφέρουν «ομπρέλα» στήριξης, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέλαβε να «μεσολαβήσει» προκειμένου να δρομολογηθούν επενδύσεις από Γερμανούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα, ώστε να «ξεκολλήσει» η ανάπτυξη που έχει βαλτώσει. Μια προοπτική που… δεν υπήρχε στο τραπέζι με την ατζέντα των εξελίξεων, επί προηγούμενου «καθεστώτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: