Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας τα Σωματεία ΤΑΞΙ Ν. Πιερίας - Στο πλαίσιο της πανελλήνιας 24ώρης απεργίας


Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 Τοπικά

Με εκπροσώπους των Σωματείων ΤΑΞΙ Ν. Πιερίας συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου την Τετάρτη στην ...
έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο πλαίσιο της πανελλήνιας 24ωρης απεργίας που κήρυξαν μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφορικά με την απελευθέρωση του κλάδου τους.
Τα μέλη των Σωματείων Ταξί επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο οποίο δηλώνουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, γεγονός που όπως τόνισαν θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας επιφέροντας την εξαθλίωση και την απαξίωση του κλάδου τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε τη συμπαράστασή της στα μέλη των σωματείων ταξί Ν. Πιερίας και δεσμεύτηκε για τη συνεχή στήριξη των προσπαθειών τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης έστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση, διαβιβάζοντας παράλληλα το ψήφισμα διαμαρτυρίας των αυτοκινητιστών.

Στην επιστολή της η κ. Μαυρίδου, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι "Η κυβέρνηση, ομολογώ, ότι αιφνιδίασε τους αυτοκινητιστές, καθώς ανατράπηκαν τα όσα είχαν αποφασιστεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου".

Παράλληλα, στην επιστολή της εκφράζει την πλήρη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο και εύλογο όπως χαρακτηρίζει αγώνα που δίνουν οι αυτοκινητιστές ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για απελευθέρωση του επαγγέλματός τους σε μια εποχή οικονομικής κρίσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τονίζει στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την αναγκαιότητα επαναδιαπραγμάτευσης του θέματος, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς, γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου με γνώμονα τη διασφάλιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για τους αυτοκινητιστές, την αναβάθμιση της ποιότητας των μεταφορικών υπηρεσιών αλλά και του κύρους του επαγγέλματός τους.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς και οι Ειδικοί Συνεργάτες της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος και Παναγιώτης Τερζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: