Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Έγκριση Νέας Δομής… παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας!

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011
Στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής παρουσιάσθηκε σήμερα η νέα Δομή Δυνάμεων σε προσωπικό και μέσα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, τον ...Αναπληρωτή υπουργό Πάνο Μπεγλίτη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Ι. Γιάγκο. Ολοκληρώθηκε έτσι η προβλεπόμενη στα άρθρα 72-76 του ν.3883/2010 διαδικασία που έχει στην αφετηρία της την Πολιτική Εθνικής Άμυνας (που εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ στις 9.03.2011 μετά από εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας) και στο τέρμα της το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Αμυντικών Προμηθειών για την 15ετία 2011-2025.
Η νέα Δομή Δυνάμεων θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης ο υπουργός ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή για την πορεία εφαρμογής της νέας κάθετης δομής διοίκησης στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ με αφορμή τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής έγινε μία επισκόπηση των μεγάλων θεμάτων της αμυντικής πολιτικής.
Και σε αυτό το σημείο αρχίζει το αστείο και η συνήθης πρακτική να παραμυθιαζόμαστε στην Ελλάδα μεταξύ μας! Κι αυτό διότι για μια ακόμη φορά υποστηρίχτηκε οι δραματικές περικοπές δεν θα επηρεάσουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων!
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «όπως τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οι νέες οροφές σε προσωπικό και μέσα σχετίζονται άμεσα με την ισορροπία δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η προσπάθεια εκλογίκευσης του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχής, με στόχο τη βέλτιστη σχέση κόστους-οφέλους, χωρίς να παραβλάπτεται σε τίποτε η επιχειρησιακή ικανότητα των Ε.Δ.»
Όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, «που ήδη έχουν περιοριστεί δραστικά σε σχέση με το 2009», ενώ ο υπουργός επανέλαβε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Εξοπλισμών της επόμενης 15ετίας έχει ως οροφή τα 14,5 δις ευρώ έτσι ώστε, σε ετήσια βάση, η σχετική δαπάνη να μην υπερβαίνει το 0,3% του ΑΕΠ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα προσέφερε πολύ καλύτερες υπηρεσίες στον τόπο εάν έλεγε την αλήθεια, ότι «προσπάθεια είναι ώστε οι επιβαλλόμενες περικοπές να επηρεάσουν όσο το δυνατόν λιγότερο το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».
Διότι ο υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό που υποστηρίζει είναι ψευδές και ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, το οποίο δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Και ας σταματήσουν, επιτέλους, οι πολιτικοί να εκμεταλλεύονται με αυτό τον τρόπο τη δημοσιογραφική «αυτο-λογοκρισία» σε πολλά… παρουσιάζοντας μια τόσο εξώφθαλμα ΨΕΥΔΗ εξωραϊσμένη εικόνα.
Αυτό που μας κάνει τρομερή εντύπωση είναι πως δεν βρέθηκε ένας βουλευτής να πει ότι ακόμα και ο… μάγος Χουντίνι δεν θα μπορούσε να πάρει τις αμυντικές δαπάνες από το 4,5% του ΑΕΠ (τόσο φώναζαν διάφοροι ότι ήταν), να τις πάει στο 0,3% και το αξιόμαχο να μην επηρεαστεί καθόλου! Και να σκεφτεί κανείς ότι κυκλοφορούν διάφοροι εντός του Κοινοβουλίου οι οποίοι κατά καιρούς έχουν σηκώσει τους τόνους όταν πρόκειται για θέματα της εθνικής άμυνας.
Καλά, δεν συγκινείται πλέον κανένας;
http://www.defence-point.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: