Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Τον ΣΥΡΙΖΑ ενοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ, σκληρή απάντηση από ΣΥΝ Αποδοκιμασίες και μπλόκο κατά Πεταλωτή στην Αργυρούπολη

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011
Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον Γ. Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε εκεί για να μιλήσει σε προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ, στο...
Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, στην Αλεξιουπόλεως. Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 7.30 το απόγευμα, ωστόσο ο υπουργός έφτασε γύρω στις 8.30 μ.μ. Τον συνόδευαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και περίπου 20 δικυκλιστές της ομάδας «Δέλτα», προφανώς επειδή θεωρείτο βέβαιο ότι θα αντιμετώπιζε εκδηλώσεις αποδοκιμασίας.  
Πράγματι, μερικές δεκάδες πολιτών είχαν ήδη συγκεντρωθεί έξω από το ΚΑΠΗ και άρχισαν να αποδοκιμάζουν έντονα τον υπουργό και τη συνοδεία του. Του φώναζαν "κλέφτη, κλέφτη",  ενώ μερικοί του πέταξαν μπουκάλια με νερό και ένα γιαούρτι, το οποίο ωστόσο προσγειώθηκε στην αστυνομική δύναμη.
Η επεισοδιακή υποδοχή καθυστέρησε κι άλλο την έναρξη της ομιλίας, παράλληλα δε λειτούργησε και σαν "κράχτης" για την προσέλευση πολύ περισσότερων κατοίκων που ως εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε παρακείμενες καφετέριες, μπαρ και φαστφουντάδικα. Λίγο μετά τις 9 μ.μ και ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άρχιζε την ομιλία του, έξω από την αίθουσα οι συγκεντρωμένοι ήταν πια αρκετές εκατοντάδες και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κατάσταση πολιορκίας. 
Λίγο μετά τις 10 μ.μ  ο Γ.Πεταλωτής φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα, μέσα από σοκάκια και αυλές και πάντα με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, για να αποχωρήσει ασφαλής. Στο μεταξύ είχε προλάβει -και στην ομιλία του αλλά και μπροστά στις κάμερες, αποχωρώντας- να αποδώσει την ευθύνη για το όλο περιστατικό στον ...ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Αλέξη Τσίπρα! Η απόπειρα αυτή συνοδεύτηκε από την συνήθη τερατολογία συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που μετέδιδαν πληροφορίες για επίθεση με πέτρες, καθώς και για εμπλοκή της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης!
Ασφαλείς πληροφορίες του enet.gr αναφέρουν ότι ούτε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης ούτε κάποιος δημοτικός σύμβουλος ούτε άλλος εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής ήταν παρών ή είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στο όλο συμβάν.
Δύο άτομα προσήχθησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ενώ πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι δύο άτομα έριξαν ισάριθμες πέτρες κατά του υπουργού, χωρίς ωστόσο να τον πετύχουν αφού παρενέβησαν με τις ασπίδες τους οι άνδρες των ΜΑΤ. 
ΠΑΣΟΚ: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ...
Λίγη ώρα αργότερα το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για την περιπέτεια του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αναφέρει: "Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά επεισόδια σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη, με πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας. Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων".
ΣΥΝ: Τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει
Το πρώτο πολιτικό κόμμα που πήρε "ξεκάθαρη θέση" ήταν ο ΣΥΝ, τον πρόεδρο του οποίου κατηγόρησε ο Γ.Πεταλωτής. Στην σχετική ανακοίνωσή του τονίζει: "Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση. Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: «Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει»".
Υπενθυμίζεται ότι για το ανάλογο  περιστατικό της Κέρκυρας, τόσο ο κ. Πεταλωτής όσο και άλλοι κυβερνητικοί κύκλοι είχαν αποδώσει την ευθύνη στο ...ΚΚΕ. Σήμερα ήταν μια άλλη μέρα.http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=281065

Δεν υπάρχουν σχόλια: