Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ζούγκλα και ισορροπίες

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011
«Εγώ και οι συνεργάτες  µου πρέπει να  συνεχίσουµε το έργο  που έχουµε ξεκινήσει.  Γνωρίζουµε ότι  υπάρχουν τριγµοί, αλλά  προσπαθούµε» δηλώνει  ο πρόεδρος της ΕΠΟ  Σοφοκλής Πιλάβιος
Την ώρα που ξεκαθαρίζει πως δεν σκέφτεται να παραιτηθεί, µιλώντας παράλληλα για τον νόµο της ζούγκλας τον οποίο κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν στον ποδοσφαιρικό χώρο, ο Σοφοκλής Πιλάβιος καλείται (σήµερα) να ισορροπήσει µεταξύ των «θέλω» της Πολιτείας και των ισχυρών του ποδοσφαίρου για... την αναµόρφωση του Πειθαρχικού Κώδικα.
«Εγώ και οι συνεργάτες µου πρέπει να συνεχίσουµε το έργο που έχουµε ξεκινήσει. Γνωρίζουµε ότι υπάρχουν τριγµοί, αλλά προσπαθούµε και δεν νοµίζω ότι πρέπει να υπερισχύει ο νόµος της ζούγκλας, αλλά ο νόµος ο κανονικός», τόνισε χτες ο Σοφοκλής Πιλάβιος στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού εταιρείας της εθνικής οµάδας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επανέλαβε ότι «υπάρχει κράτος και ευνοµούµενη Πολιτεία», ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει σε όλους εκείνους που ζητούν την παραίτησή του επειδή οι οµάδες τους δεν πήραν άδεια UEFA, ο κ. Πιλάβιος επεσήµανε: «∆εν έχω να απαντήσω κάτι. Ολοι ζητούν παραίτηση του Πιλάβιου. Από ένα λάθος πλάγιο άουτ µέχρι τις αδειοδοτήσεις, πρέπει να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ η οποία πραγµατοποιείται σήµερα µε βασικό θέµα τις αλλαγές του Πειθαρχικού Κώδικα αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τις τελευταίες ηµέρες υπάρχουν έντονες παρασκηνιακές κινήσεις µεταξύ Πολιτείας και ΕΠΟ για το θέµα. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής εµφανίζεται ανένδοτος σε ό,τι αφορά τις ποινές που ζητά να είναι παραδειγµατικές, έτσι ώστε να περιοριστούν τα φαινόµενα βίας στα γήπεδα.

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ζητούν να υπάρξει κλιµάκωση των ποινών και η τιµωρία γηπέδων και η αφαίρεση βαθµών να ισχύει µόνο σε περίπτωση υποτροπής. Για το οποίο είναι σφόδρα αντίθετη η Πολιτεία. Μέσα σε αυτό το κλίµα η διοίκηση του ΟΠΑΠ διεµήνυσε χτες το απόγευµα πως περιµένει τις αποφάσεις της Γ.Σ. της ΕΠΟ σήµερα, προκειµένου να καθορίσει τη στάση της τόσο προς τις ΠΑΕ και τη Super League όσο και προς την Οµοσπονδία. Κάτι που αναµένεται να συµβεί την επόµενη εβδοµάδα.

ΚΑΙ Ο ΒΡΥΖΑΣ
Στο µεταξύερωτηµατικάπροκαλεί το θέµα Βρύζαπου προέκυψε ξαφνικά. Ο συνεργάτης του Σάντος εµφανίζεται να συνοµιλεί µε τονΠαναθηναϊκό προκειµένου νααναλάβει το πόστο τουτεχνικού διευθυντή.Ο πρόεδρος της ΕΠΟ (µε την οποία δεσµεύεται µε συµβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2012) δήλωσε χτες άγνοια: «∆εν έχω καµία τέτοια πληροφόρηση. ∆εν το γνωρίζω, το ακούω από εσάς. Θέλω να κερδίσουµε το Σάββατο και µετά να δούµε τι θα γίνει», είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Το ερώτηµα πάντωςγια τη διοίκηση της ΕΠΟ είναι καίριο: Πώς είναι δυνατόν ένας υπάλληλος της Οµοσπονδίας να συζητά να φύγει από αυτήν, το θέµα να είναι καθηµερινά στην αθλητική ειδησεογραφία και κανένας υπεύθυνος να µην έχει ενηµέρωση; Είναι άραγε αυτό λειτουργία Οµοσπονδίας;(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: