Ημιυπαίθριοι: τετράμηνη παράταση για την τακτοποίησή τους Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να τους δηλώσουν «τουλάχιστον ως το τέλος Οκτωβρίου», σημείωσε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνουhttp://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/49AB7965047745883C0B4EBDBE6AB2FA.jpg 

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011
Νέα παράταση, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία στο τέλος του μήνα, για την υποβολή αιτήσεων για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, ανακοίνωσε ο υπουργός ...Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τους χώρους που επιθυμούν να τακτοποιήσουν «τουλάχιστον ως το τέλος Οκτωβρίου», σημείωσε ο υπουργός.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 618.334 φάκελοι για τακτοποίηση ημιυπαίθριων, υποθέσεις που έχουν ήδη εισφέρει στο δημόσιο ταμείο 600 εκατομμύρια ευρώ μόνο από παράβολα και την πρώτη δόση.

Σε ότι αφορά το θέμα της πολεοδομικής αμνηστίας στα αυθαίρετα ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι δεν αλλάζει άποψη όταν αλλάζει κυβερνητικό πόστο. Θεωρεί μάλιστα, όπως σημείωσε, απόλυτα συμβατή την οπτική γωνιά που είχε εξαρχής για το πρόβλημα με αυτήν που πρέπει να έχει και ένας υπουργός Περιβάλλοντος.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο αποτυπωμένο, σημείωσε ο υπουργός, ωστόσο ό,τι γίνει θα είναι σύμφωνο με τη συνταγματική νομιμότητα και, βεβαίως, θα ερωτηθεί πρώτα το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως προβλέπεται.

Στη ρύθμιση πάντως, ξεκαθάρισε ο υπουργός, δεν πρόκειται να υπαχθούν τα αυθαίρετα που οικοδομήθηκαν τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια, ενόσω δηλαδή βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τη νομιμοποίησή τους.

Το ΥΠΕΚΑ από την ρύθμιση για τα αυθαίρετα υπολογίζει ότι θα προέλθουν έσοδα της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ.