Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: “ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ...” Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOoRspAWIxkOcwypcHx5XPnC9BwkJ0IyFyyYjt1UcJJfGJm-uLdLqu5y6v3yCtxr55sXACDXcJl_JhEfWJmgxfXh8qWtqfYScJUNl1SWObqyjGPjVdd48LL_9vqCc-Y3Kt56NPYFcG3Ok/s1600/Gkountaras.jpg 


Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011
Από την ΕΑΣ Πιερίας γίνεται γνωστό προς όλους τους αγρότες του νομού πως η Οργάνωση έχει αναλάβει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες υποβολής των αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση των συνολικά 13.500 δικαιούχων αγροτών-παραγωγών, ούτως ώστε να καταβληθούν...
απρόσκοπτα οι ενισχύσεις τους που ανέρχονται σε 45 εκατ. Ευρώ για το 2011. Η ΕΑΣ Πιερίας έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του αγρότη-παραγωγού του νομού και θέλοντας να μην τον επιβαρύνει, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει έναν τεράστιο όγκο εργασιών, καθιέρωσε μαζί με όλες τις ΕΑΣ μια μικρή επιβάρυνση-πολύ μικρότερη από την περσινή-, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη το γεγονός ότι ο όγκος των εργασιών που προσφέρει φέτος είναι τριπλάσιος, καθώς εκτός από την υποβολή της αίτησης για την ενιαία ενίσχυση έχει την ευθύνη σύνταξης της αίτησης για την αγροτική ασφάλιση και την αίτηση ένταξης στο Μητρώο αγροτών.
Ο τεράστιος αυτός όγκος των εργασιών που παρέχει η ΕΑΣ Πιερίας στους αγρότες του νομού, αναμφισβήτητα δεν μπορεί να γίνει από άλλον φορέα, ενώ οι αγρότες μας  ανταποκρίνονται στην όλη διαδικασία χωρίς το παραμικρό ψεγάδι. Μεμονωμένα περιστατικά που παρουσιάστηκαν εξυπηρετούν τις σκοπιμότητές τους για τις οποίες η Οργάνωση δεν επιθυμεί να επεισέλθει. Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του διακυβεύματος για την οικονομία του νομού μας, αν δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία απ΄ την ΕΑΣ Πιερίας, ειδικά τις δύσκολες αυτές περιόδους που διανύουμε.
Υπενθυμίζεται πως η πολιτεία συνεχίζει να έχει σε εκκρεμότητα συνολικά 250 αγρότες-παραγωγούς του νομού μας, για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2010 και αντιλαμβάνεστε πως αν αναλάβει να διεκπεραιώσει  τη όλη διαδικασία οιοσδήποτε άλλος φορέας εκτός της ΕΑΣ, το τι θα συμβεί στο μέλλον και κατά πόσο θα ταλαιπωρηθούν ακόμη περισσότερο οι δικαιούχοι αγρότες μας. Οι αγρότες της Πιερίας πρέπει να γνωρίζουν πως η μικρή επιβάρυνση γίνεται στα κατά τόπους συνεργεία που βρίσκονται σε όλο το νομό και πως θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μεταβαίνοντας στην Οργάνωση, αλλά τα χρονικά περιθώρια δεν επαρκούν να γίνει αυτό. Επίσης, η ΕΑΣ Πιερίας συνεχίζει να παρέχει δωρεάν αντίγραφα στους αγρότες μας, όπως συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης, επέκταση δανείου, δήλωση αλλοδαπών εργατών, αρχειοθέτηση και σύνταξη ηλεκτρονικού φακέλλου κάθε παραγωγού, τροποποιήσεις δηλώσεων που προκύπτουν καθ όλη την διάρκεια του έτους λόγω της εδαφολογικής ιδιομορφίας του νομού, αλλά και των σοβαρών προβλημάτων που επέφερε η ελλιπής κατάρτιση του Κτηματολογίου, συντελώντας στην διαφοροποίηση των στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους και δηλώνουν οι παραγωγοί. Λόγω εφαρμογής της πολλαπλής συμμόρφωσης επέρχονται αλλαγές στην σύνταξη των δηλώσεων των αγροτών, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον αγρότη ως μια παροχή υπηρεσίας εκ μέρους της Οργάνωσής τους.
Η ΕΑΣ Πιερίας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και επισημαίνει πως δεν είναι διατεθειμένη “να σώσει το δέντρο καίγοντας το δάσος”, αλλά να συνεχίζει να παρέχει απρόσκοπτα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά τις υπηρεσίες της στους αγρότες της.
Κάτι άλλωστε που την έχει καθιερώσει στις συνειδήσεις του αγροτικού κόσμου του νομού.
                                                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Επ΄ ευκαιρία της υποβολής της Αίτησης για την Ενιαία Ενίσχυση δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι γίνεται χωρίς καμιά επιβάρυνση για τον παραγωγό, στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας όπως και η σύνταξη της Αίτησης για την Αγροτική Ασφάλιση και η Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Αγροτών.
Προς αποφυγή όμως της μεγάλης ταλαιπωρίας για τους παραγωγούς που θα αναγκαστούν να προσέλθουν στην έδρα της Ένωσης στην Κατερίνη απ΄όλα τα χωριά του Νομού και του μεγάλου συνωστισμού που θα δημιουργηθεί λόγω του όγκου των δηλώσεων και του πλήθους των παραγωγών (13.500 δικαιούχοι), με πολύ μεγάλη πιθανότητα τη μη ολοκλήρωση του έργου στις απαραίτητες χρονικές προθεσμίες και τον κίνδυνο να μην καταβληθούν οι ενισχύσεις των παραγωγών για το 2011 (ύψους περίπου 45.000.000€), κατόπιν απαίτησης των παραγωγών, η Ε.Α.Σ. Πιερίας με συνεργεία σ΄όλα ανεξαιρέτως τα χωριά του Νομού εξυπηρετεί τους παραγωγούς στον τόπο παραγωγής και διαμονής τους όπου ζητείται μια μικρή επιβάρυνση (δεν αφορά τη σύνταξη Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, σύνταξη Αίτησης ασφάλισης φυτικού & ζωικού κεφαλαίου και σύνταξη Μητρώου Αγροτών)  ανάλογα με την κλίμακα των δικαιωμάτων η οποία γίνεται αποδεκτή από τους παραγωγούς και αφορά όλες τις επιπλέον ετήσιες παρεχόμενες υπηρεσίες προς αυτούς όπως: 

·   Μεταβολές - διορθώσεις στοιχείων, υποχρεώσεών τους που έχουν ήδη γίνει και εκ παραδρομής γίνονται για την καταβολή επιδοτήσεών τους  και οι οποίες αναφέρονται σε προηγούμενα έτη αλλά και στο 2011. Οι μεταβολές αυτές για το 2011 είναι πολλαπλάσιες με βάση την εφαρμογή του άρθρου 68 του Κανονισμού 73/2009 περί πολλαπλής συμμόρφωσης (αμειψισπορά).

·   Τροποποιήσεις δηλώσεων που προκύπτουν καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους λόγω της εδαφολογικής ιδιομορφίας του Νομού μας αφενός και αφετέρου των σοβαρών προβλημάτων που έχει επιφέρει η ελλιπής κατάρτιση του Κτηματολογίου συντελώντας έτσι στην διαφοροποίηση των στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους και δηλώνουν οι παραγωγοί.

·   Παροχή, πέραν του ενός, αντιγράφου της Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης για διάφορες υποχρεώσεις των παραγωγών (συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης, επέκταση δανείου, δήλωση αλλοδαπών εργατών).

·   Πολλαπλή έκδοση, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, φωτοαντιγράφων δικαιολογητικών παραγωγών απαραίτητων για την  υποστήριξη των Αγροτικών Επιδοτήσεών τους.

·   Αρχειοθέτηση και σύνταξη ηλεκτρονικού φακέλου κάθε παραγωγού.

·   Παροχή, σε καθημερινή βάση, συμβουλών και στήριξης προς τους παραγωγούς αναφορικά με τις Αγροτικές Επιδοτήσεις τους από εξειδικευμένα άτομα του τακτικού ανθρώπινου δυναμικού της Ένωσής μας.

·   Παροχή συγκεκριμένης βοήθειας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες του Νομού (αγροτεμάχια, ιδιωτικές διανομές) από εξειδικευμένα συνεργεία, με χρησιμοποίηση ειδικών τοπογραφικών χαρτών, προς εξυπηρέτηση των παραγωγών λόγω της ιδιαιτερότητας και της φύσης των καλλιεργειών και της ενασχόλησης των.   

Παρόμοια επιβάρυνση Παροχής Υπηρεσιών τηρείται από όλες ανεξαιρέτως τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, μέλη της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.,  με την σύμφωνη γνώμη, όπως πάντα,  της Διοίκησής της.
                                               
                                               ΓΙΑ  ΤΗΝ  Ε.Α.Σ.  ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                           Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                              ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: