Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου "Με σχέδιο ως το 2013"

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 Οικονομία
Εγκρίθηκε ομοφώνως από το Υπουργικό Συμβούλιο ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή από τον αντιπρόεδρο της...
κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σήμερα το πρωί συνεδριάζει ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει τις τελευταίες αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο, προτού αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζεται με συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών και την επιτάχυνση του χρόνου έκδοσης των οικοδομικών αδειών.
Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι "ξέρουμε που πάμε", και η κυβέρνηση εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο μέχρι το 2013.
Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αποτελεί επιβεβαίωση της εντολής για τη συνέχιση της δύσκολης προσπάθειας που ξεκινήσαμε πριν από 20 μήνες, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε σκληρή τη μάχη που δίνει η Ελλάδα, μέσα από μια συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, όπως είπε, η μάχη δίνεται για τη σωτηρία, αλλά και για την αλλαγή της χώρας.
Η κυβέρνηση, τόνισε, προσπαθεί να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας και να μπορέσει το χρέος να γίνει διαχειρίσιμο, μέσα σε ένα σκληρό, ασταθές και συχνά αμήχανο διεθνές περιβάλλον.
"Το συνολικό διεθνές περιβάλλον είναι σκληρό. Είναι ασταθές και συχνά αμήχανο. Αλλά ξέρουμε που πάμε. Υπάρχει συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο που εφαρμόζουμε μέχρι το 2013. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Όπως έκανε μέχρι τώρα, παρά την καταστροφολογία και την μιζέρια ορισμένων" είπε ο κ. Παπανδρέου.
Κυβερνητική Επιτροπή
Προηγήθηκε η συνεδρίαση της δεκαμελούς Κυβερνητικής Επιτροπής όπου συζητήθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος του, καθώς και η τελική προετοιμασία της κυβέρνησης για την Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο του δείπνου εργασίας που θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.
Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο δείπνο εργασίας των ηγετών αναμένεται να συζητηθεί και η πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος. Έγινε γνωστό, επίσης, ότι στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής θα υπάρχει αναφορά στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η αναφορά δεν θα είναι καταληκτική, καθώς τώρα ανοίγει ένας κύκλος συζητήσεων.
Αυτό διότι μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του πρώτου εφαρμοστικού του νόμου ως τις 30 Ιουνίου, θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Ιουλίου και του ΔΝΤ στις 8 Ιουλίου για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης.
Συνομιλία Παπανδρέου - Μέρκελ
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία, μεταξύ άλλων, τον συνεχάρη για τη χθεσινή ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από την Βουλή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: