Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Έγινε της …ΔΕΥΑΚ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης
Σε στάση πληρωμών προς τη ΔΕΥΑΚ καλούν τους δημότες μέλη της επιτροπής αγώνα της πλατείας αλλά και της εθελοντικής ομάδας δράσης.. Πιερίας
86 πολίτες ήδη συνυπέγραψαν ομαδική προσφυγή στο Συνήγορο του Καταναλωτή

Αναιτιολόγητη ένταση πυροδότησε η παρουσία δημοτών στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα φουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ.
Το προεδρείο δεν επέτρεψε στους δημότες να διαβάσουν την επιστολή με την οποία ζητούσαν διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.
Οι δημότες ζήτησαν επίμονα το λόγο, ενώ τόσο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όσο και ο δήμαρχος Κατερίνης, υποστήριξαν πως το θέμα είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και πως θα δώσουν την επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ για να τους απαντήσει εγγράφως.
Το αποτέλεσμα ήταν τόσο η συνέλευση πολιτών της Πλατείας Κατερίνης όσο και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης που οργάνωσε ήδη επιτροπή για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ να ζητούν με δημόσιες επιστολές τους, την στάση πληρωμών από τους δημότες των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ έως ότου η υπηρεσία δώσει πειστικές απαντήσεις.
Στην επιστολή που δεν διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης οι πολίτες ανέφεραν τα εξής:
«Στη συνέλευση της Πλατείας Ελευθερίας εκφράστηκαν έντονες διαμαρτυρίες για υπερβολικές χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ. Το θέμα συζητήθηκε και αποφασίσαμε να ζητήσουμε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης.
Ερωτάται ο κ. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ:
1.Στους λογαριασμούς υπάρχει περίοδος κατανάλωσης μηνών του 2010 και του 2011 (με τιμή/κυβικό του έτους 2011).
Πώς και πότε λήφθηκε η απόφαση, αν είναι σύννομο και στην περίπτωση λάθους θα επιστραφούν τα χρήματα στους δημότες;
2.Ποιο είναι το συνολικό ποσό σε κυβικά μέτρα/ανά κατηγορία καταναλωτών και ποιο είναι το αντίστοιχο ποσό που αναμένεται να εισπράξει η ΔΕΥΑΚ με τα νέα τιμολόγια;
3.Ποιο ήταν το ποσό που εισέπραττε η ΔΕΥΑΚ με το παλαιό τιμολόγιο;
4.Πού οφείλονται οι συχνές διακοπές νερού καθημερινά και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση; Τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε να μη δημιουργηθούν ζημίες περαιτέρω  στους συνδημότες μας;
5.Να δημοσιευτούν οι ισολογισμοί των τελευταίων δυο ετών.

Η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας
«Καλούμε όλους τους συνδημότες μας σε στάση πληρωμών προς τη ΔΕΥΑ Κατερίνης, μέχρι να απαντηθούν τα ερωτήματα των πολιτών!
Την Τρίτη 21/6/2011 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που κατέθεσαν εγκαίρως, εκπρόσωποι των πολιτών της συνέλευσης της Πλατείας Ελευθερίας Κατερίνης. Η κίνηση αυτή των πολιτών  εντάχθηκε στα πλαίσια των αντιμνημονιακών διαμαρτυριών που αφορούσαν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ τους οποίους αδυνατούν να πληρώσουν οι πολίτες και προκαλούν την αγανάκτησή τους. Έτσι ζήτησαν το λόγο και πρότειναν να συζητηθεί το θέμα προ ημερησίας διατάξεως. Υπήρξε όμως μια απαράδεκτη, πρωτοφανής και αντιδημοκρατική επίθεση από το προεδρείο στους παρόντες πολίτες!
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Λιακόπουλος φωνάζοντας, κατηγόρησε τους αντιπροσώπους των πολιτών για show, ότι δεν έχουν δικαίωμα λόγου και θα έπρεπε να βγουν έξω από το χώρο!
Καταπατώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας και σεβασμού στον ενεργό πολίτη, το βασικό κανόνα της Δημοκρατικής λειτουργίας, συμπεριφέρθηκαν ως πλειοψηφία με λογικές ιδιοκτησίας και αυταρχισμού!
Καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά τους ως καταχρηστική και αντιδημοκρατική και καλούμε όλους τους συνδημότες μας σε στάση πληρωμών στη ΔΕΥΑΚ μέχρι υπεύθυνα να μας εξηγήσουν για την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει και να απαντηθούν τα ερωτήματα που τους θέσαμε!
Υποσχόμαστε πως θα μας έχουν κάθε μέρα μπροστά τους!
Σημειώνεται, πως 86 πολίτες του Δήμου Κατερίνης υπογράφουν ομαδική καταγγελία ενάντια στην απαράδεκτη τομολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Κατερίνης, η οποία θα κατατεθεί στο Γραφείο Προστασίας του Καταναλωτή».

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: