aAFOI PSOMIADH
Παρέλαβαν ήδη τις «κλήσεις υπόπτου για ανωμοτί εξέταση», για τρία κακουργήματα οι κ.κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, Διονύσης Ψωμιάδης, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντινίδης και 5 τμηματάρχες της ...ίδιας υπηρεσίας, η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καρανάσιου και 12 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Εντελλομένων Εξόδων της Θεσ/νίκης.
Ο Οικονομικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών μετά την έρευνα με εντολή του εισαγγελέα εγκαλεί τους 21 παραπάνω «ύποπτους» για τα αδικήματα:
  • απιστία κατά του Ελληνικού Δημοσίου,
  • παράβαση καθήκοντος και
  • ψευδή βεβαίωση
Σε βαθμό κακουργήματος και τα τρία.
Τα αδικήματα αυτά αφορούν τρείς δικογραφίες κατά συγχώνευση και συγκεκριμένα :
  • Τα γνωστά 45άρια, 456 δημόσια έργα δηλαδή που με τη μέθοδο της κατάτμησης κάτω από το όριο των 45.000 ? υλοποιήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσ/νίκης με τη μέθοδο της κατευθείαν ανάθεσης σε εργολάβους και όχι με μειοδοτικό διαγωνισμό, εγείροντας εύλογα ερωτήματα ευνοιοκρατίας, αδιαφάνειας και πιθανόν διαφθοράς.
  • Το ανύπαρκτο «έργο» του καθαρισμού των ρεμάτων του Δήμου Βερτίσκου που ενώ πληρώθηκε αποδείχθηκε ότι δεν υλοποιήθηκε, γεγονός που έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη ο αντινομάρχης Γ.Τσαμασλής πριν από τις δημοτικές εκλογές.
  • Τέσσερις μισθώσεις έργου σε υπηρεσίες της Νομαρχίας αξίας πάνω του 1 εκατομμυρίου, που ενώ δεν υλοποιήθηκαν σύμφωνα με καταθέσεις υπηρεσιακών παραγόντων, πληρώθηκαν από την υπηρασία Εντελομένων Εξόδων με την βεβαίωση-υπογραφή του Νομάρχη ή του Αναπληρωτή Νομάρχη.
Σύμφωνα με τις κλήσεις οι «ύποπτοι» πρέπει να απολογηθούν μέχρι τις 5 Ιουλίου. (ΛΕΥΤΕΡΙΑ)