Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το μέλλον

Τετάρτη 4 Μαίου 2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Μια γρήγορη ματιά στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, οι οποίες έχουν ....διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών, ως προς τον οδικό χάρτη των εξελίξεων που έχουμε μπροστά μας, σε επίπεδο πολιτικής καθημερινότητας.
Αποτελεί κοινή διαπίστωση των πολιτικών αναλυτών, ότι οι προσωπικοί δείκτες του Γιώργου Παπανδρέου, ακολουθούν το τελευταίο διάστημα καθοδική πορεία, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός βέβαια παραμένει το ισχυρό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος, οι ρωγμές τις οποίες έχει υποστεί στο προφίλ του όμως, τον καθιστούν «ευάλωτο» σε ένα ρεύμα κοινωνικής ανατροπής, που ενδεχομένως μορφοποιηθεί μετά την εξειδίκευση των μέτρων που θα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Ο Αντώνης Σαμαράς απ’ την άλλη, βλέπει τη δική του δημοφιλία, και κυρίως ποιοτικά γνωρίσματα που σχετίζονται με την ηγετική ικανότητα και την πρωθυπουργική καταλληλότητα, να ακολουθούναυξητική τάση. Σε αντίθεση με το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, που ενώ μειώνει τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ, βλέπει και τη δική της εκλογική απήχηση να δέχεται πλήγματα.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι σύνηθες για τα πολιτικά δεδομένα της Ελλάδας, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, κυρίως μετά το 1994. Σχεδόν… διαβάζουμε ήδη το μέλλον, που παραπέμπει σε ανατροπή των σημερινών δεδομένων, από τη στιγμή που θα συνεχιστεί το συγκεκριμένο«ισοζύγιο ισορροπίας» μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά.
Για τον λόγο αυτό, στη Συγγρού δείχνουν να έχουν επενδύσει πολλά στον επικοινωνιακό αντίκτυπο των ανακοινώσεων τις οποίες θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, στο λεγόμενο «Ζάππειο 2». Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα έχει την ευκαιρία να εδραιώσει στη συνείδηση των πολιτών τηνεικόνα της «εναλλακτικής λύσης». Μια παράμετρο που αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε να την αξιοποιήσει στον κατάλληλο χρόνο. Τότε που η κοινωνική δυσαρέσκεια για την πολιτική της Κυβέρνησης, θα θυμίζει τσουνάμι, και θα αναζητεί… ακτή για να εκτονωθεί.
http://www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: