Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Το ακροατήριο που είχε μπροστά του χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, στη γενική συνέλευση τουΣΕΤΕ, εκπροσωπούσε κατά προτεραιότητα τη «βαριά βιομηχανία» της ελληνικής....
οικονομίας. Τουςανθρώπους του τουρισμού δηλαδή, που περιμένουν από το κράτος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να διευκολύνει τη ζωή τους, έτσι ώστε και εκείνοι… να διευκολύνουν το κράτος.
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την ενίσχυση του τουρισμού, ακούστηκαν με εύγλωττη ανακούφιση. Μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο έκανε, η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε… πολιτικές εκμυστηρεύσεις, μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους, που στα μάτια του εκπροσωπούν ένα εξόχως δυναμικό κομμάτι της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
«Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω με όσους θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα». Αυτή η αποστροφή της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου, δεν προσφέρεται για πολλές παρερμηνείες. Δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τις παθογένειες και τις στρεβλώσειςπου καλείται να αντιμετωπίσει και να υπερβεί, προκειμένου να δώσουν η Ελλάδα και η Κυβέρνησή του, την ύστατη μάχη εθνικής και πολιτικής επιβίωσης.
Παράλληλα όμως, έδειξε σε όλους ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγή του «σχήματος μάχης», προφανώς με έναν δομικό και βαθύ ανασχηματισμό. Η παραδοχή αυτή, οδηγεί στο επόμενο ερώτημα, ως προς τον χρόνο εκδήλωσης μιας τέτοιας σημαντικής πρωτοβουλίας.
Σύμφωνα λοιπόν με όσους… ψυχολογούν τη δραστηριότητα του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα περιμένει να ψηφιστεί από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο έχει ζητήσει η τρόικα, και στη συνέχεια θα γυρίσει σελίδα. Επιλέγοντας μια καινούρια ομάδα για να τον πλαισιώσει. Μια ομάδα που θα είναι πιο κοντά στη δική του πολιτική κουλτούρα, και λιγότερο στις κομματικές προτεραιότητες του «βαθέως ΠΑΣΟΚ».
http://www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: