Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μόνο… προβλήματα!

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/bbd8a310e54d4bd8381ab9af32cc5806_L.jpg 

Τετάρτη13 Απριλίου 2011 
Λαϊκή Συνέλευση στον Πλαταμώνα, παρουσία του δημάρχου...
Ως το χωριό με τα μεγαλύτερα προβλήματα χαρακτήρισε τον Πλαταμώνα ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ...μέχρι το τέλος τους έτους θα έχει δημοπρατηθεί το αποχετευτικό του Πλαταμώνα

Περί τα τέλη του 2011 αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο αγωγού αποχέτευσης λυμάτων Πλαταμώνα, προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, μιλώντας σε λαϊκή συνέλευση στον Πλαταμώνα, που οργάνωσε η δημοτική κοινότητα.

Η συνέλευση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Πλαταμώνα, Δανιήλ Σπανόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στο χωριό και που περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια την λύση.
Ως τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής ανέφερε εκείνα της καθαριότητας και ειδικά τον καθαρισμό της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής.
Έκανε επίσης λόγο για δημιουργία εναπόθεσης αδρανών υλικών, αξιοποίηση λιμανιού και ζήτησε μεταξύ άλλων κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος
Μιλώντας για το τι μπορεί να γίνει κατά την παρούσα θητεία στον Πλαταμώνα, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, επανέλαβε ότι είχε πει και προεκλογικά, πως «σ’ αυτή την τριετία, τουλάχιστον, μην περιμένετε πολλά πράγματα. Βάζουμε σειρά, τάξη, οργάνωση, νοικοκυριό. Εάν τα καταφέρουμε αυτά, θα είμαστε υπερήφανοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης χαρακτήρισε ως το πιο προβληματικό χωριό του δήμου Δίου-Ολύμπου τον Πλαταμώνα, με πολλές ελλείψεις αλλά και με οφειλές δημοτών προς τον δήμο. Διαβεβαίωσε ότι το 2012, και όχι αναδρομικά, θα εισπραχθεί το 0,5% του τέλους παρεπιδημούντων, δηλαδή αυτό που θα δηλωθεί στο τέλος του 2011. Και σημείωσε ότι μειώθηκαν οι τιμές σε πλατείες, πεζοδρόμια κλπ ενώ για τα ξενοδοχεία ισχύει ό,τι ίσχυε.
Μιλώντας για το λιμάνι είπε ότι αυτό ανήκει στο λιμενικό ταμείο και όχι στον δήμο, όμως εφόσον η πολιτεία αποφασίσει να ενταχθεί στον δήμο, τότε η δημοτική αρχή μπορεί να το αξιοποιήσει. Ως προς κυκλοφοριακό, είπε ότι πρόκειται για ζήτημα της δημοτικής κοινότητας, που θα κάνει τις προτάσεις, ώστε, στη συνέχεια και στον κατάλληλο βέβαια χρόνο, να υλοποιηθούν.
Ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε ο ΧΥΤΑ Λιτοχώρου να ενταχθεί σε καινούργιο πρόγραμμα με προϋπολογισμό άνω των 2.000.000 ευρώ, «ελπίζουμε μέχρι το τέλος του 2011 να γίνει αυτό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης που όμως δεν θα φαίνονται.
Για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο είπε ότι θα ενημερωθούν οι κάτοικοι από τον μελετητή κ. Μανιάτη και από τον σύμβουλο δημάρχου Β. Ταβαντζή, όπως και έγινε στη συνέχεια. Ανακοίνωσε όμως ότι σε 24 μήνες ίσως γίνει και η έγκριση της επέκτασης Πλαταμώνα.
Για τις γραμμές του ΟΣΕ είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες του δήμου και αναμένονται συμφωνίες παραχώρησης γραμμών. Διευκρίνισε δε ότι υπάρχει μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία κατατέθηκε από τον δήμο στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΣΕ με προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ περίπου.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: