Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Θανάσης Παπαγεωργίου: «Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων και δίκαιο το αίτημά τους για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλιακή περιοχή και επικοινωνία μεταξύ των οικισμών» - Ανοιχτοί οι δρόμοι για τους κατοίκους της Νότιας Πιερίας

Τετάρτη13 Απριλίου 2011
Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου το βράδυ της Δευτέρας 11 Απριλίου 2011, αμέσως μετά την κινητοποίηση των πολιτών και το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου της Σκοτίνας ενημέρωσε... την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το κλείσιμο της πρόσβασης από την Εθνική Οδό προς την παραλία της Σκοτίνας από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Αυτή, άλλωστε ήταν και η αφορμή της κινητοποίησης  των πολιτών του Παντελεήμονα και της Σκοτίνας. 

Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε πως το τμήμα του εθνικού δικτύου Πλαταμώνα - Σκοτίνας το οποίο παραμένει χωρίς καμιά παρέμβαση και βελτίωση όχι μόνο δεν θα πρέπει να κλείνονται οι προσβάσεις για την επικοινωνία των κατοίκων μεταξύ των οικισμών και της παραλίας αλλά θα πρέπει να βελτιωθούν επιτέλους και να συμπληρωθούν οι παράπλευροι δρόμοι σ όλο το μήκος της εθνικής οδού, ώστε να γίνεται με άνεση και ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην παρέμβαση του κ. Παπαγεωργίου ανταποκρίθηκε άμεσα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δια του Υφυπουργού κ. Ι. Μαγκριώτη και την Τρίτη 12 Απριλίου η εποπτεύουσα αρχή «Εγνατία Οδός Α.Ε.» μετά από επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή συζήτησε με τους εκπροσώπους της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» συμφωνήθηκε:

- Να αποκατασταθεί και να ανοίξει η πρόσβαση από την εθνική οδό προς την παραλία της Σκοτίνας η οποία κλείστηκε από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» πρόσφατα.

- Να ξεκινήσει η βελτίωση των παράπλευρων δρόμων έτσι ώστε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και αύξησης της κίνησης των οχημάτων λόγω τουρισμού να γίνεται με άνεση και ασφάλεια η κίνηση των επιβατικών οχημάτων.

- Να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να μην επιτρέπεται η κίνηση των μεγάλων οχημάτων (νταλίκες, φορτηγά) από τους παράπλευρους δρόμους και μέσα από τους οικισμούς με σκοπό να αποφύγουν τα διόδια της Λεπτοκαρυάς.

Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε πως είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων και δίκαιο το αίτημά τους για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλιακή περιοχή και επικοινωνία μεταξύ των οικισμών. Τόνισε πως για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα και έδωσε λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε από την ενέργεια της παραχωρησιούχου εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: