Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δημοτικό συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού


 
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού
Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του σχολείου Μακρυγιάλου...
Αντιδράσεις στη μαθητική κοινότητα του Μακρυγιάλου αλλά και στους γονείς προκαλεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης του σχολείου, βάσει του σχεδίου που προωθεί το υπουργείο παιδείας.
Γονείς παιδιών που φοιτούν στο σχολείο του Μακρυγιάλου παραβρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου Πύδνας-Κολινδού, ζητώντας την υποστήριξη του Δ.Σ. στη διατήρηση του σχολείου. 
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και  εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  του 3ου δημοτικού σχολείου Αιγινίου, οι οποίοι μέχρι την Παρασκευή ήταν ανάστατοι από τις φήμες που κυκλοφόρησαν στην περιοχή ότι ο δήμος σχεδιάζει τη συρρίκνωση του εν λόγω σχολείου. Οι γονείς έλαβαν τη διαβεβαίωση από τον δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο πως δεν τίθεται θέμα  συρρίκνωσης του 3ου δημοτικού σχολείου Αιγινίου και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί   με μαθητές των Παλιαμπέλων και του  Λιβαδίου.
Ο κ. Πολύζος
Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος ενημέρωσε γονείς και δημοτικούς συμβούλους για τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε με  τους διευθυντές εκπαίδευσης για τα σχολεία, όπου έλαβε διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά μεταβολή στα σχολεία της Βόρειας Πιερίας, εκτός από ορισμένα νηπιαγωγεία που το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί προς όφελος των παιδιών. «Δεν θέλουμε κανένα σχολείο να υποβιβαστεί, αλλά θα πρέπει τα παιδιά να μάθουν γράμματα», τόνισε ο κ. Πολύζος, ξεκαθαρίζοντας πως επίσημη θέση του δήμου για τα σχολεία δεν υπάρχει. «Αν κάποιοι δεν μπορούν να φανούν θετικοί καλά θα κάνουν να μην διχάζουν την κοινωνία. Γυρίζουν τις γειτονιές και λένε πράγματα που δεν υφίστανται. Δεν μπορούν να αναστατώνουν τον κόσμο. Θέλουμε να ενώσουμε τις κοινωνίες και όχι να τις διχάζουμε καθημερινά με διάφορα συμβάντα», είπε ο δήμαρχος.

Ο κ. Λαγδάρης
Ο Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης κατηγόρησε τον δήμαρχο για λάθους χειρισμούς στο συγκεκριμένα  θέμα, λέγοντας πως η διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις σχολείων ξεκίνησε εδώ και καιρό και η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε καλέσει τους διευθυντές των σχολείων και να συζητήσουν το θέμα, ώστε να γίνει αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Επίσης, ο κ. Λαγδάρης ζήτησε από τον δήμαρχο να μην δεσμευτεί τίποτε στην υπουργό παιδείας για τα σχολεία της Βόειας Πιερίας, αν πρώτα δεν υπάρξει η βούληση της τοπικής κοινωνίας. Ο επικεφαλής της ελάσσονος  αντιπολίτευσης κ. Δανιηλίδης είπε πως οι ανησυχίες των γονέων είναι εύλογες, σημειώνοντας πως είναι επικίνδυνο να αποφασίσει για το μέλλον των σχολείων της περιοχής το υπουργείο παιδείας και το ΔΝΤ.  

ΚΡΑΧΤΗΣ   http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: