Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Προστέθηκε από  Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Να μη γίνει καμία συνένωση αλλά ούτε και .... συγχώνευση στις Σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, διότι  ο αριθμός μαθητών που φοιτούν σ’ αυτές είναι ικανοποιητικός και οι κτιριακές υποδομές - εγκαταστάσεις πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού.
Η απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.


2
Ένα καλό ξεφάντωμα περιμένει όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας την Λεπτοκαρυά.
Ο Τουριστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ορφέας» της Λεπτοκαρυάς, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά καρναβαλικές εκδηλώσεις, με έξοδα των μελών του, αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις, θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα με το κάψιμο των κέδρων και την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν φέτος, περισσότερα από 25 γκρουπ.
«Προσπαθούμε εθελοντικά να προσφέρουμε διασκέδαση», ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Χέδας, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους Πιεριείς όχι απλά να παραβρεθούν, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά.



3
Ο ΟΡΦΕΑΣ αποτέλεσε για του αρχαίους Έλληνες το πεδίο βάσης και εξέλιξης του ανθρώπου. Παρατήρησε με ματιά και νου οξυδερκή, ότι μέσα σε αυτήν ο άνθρωπος πάλεψε με τα στοιχεία της φύσης, έπαθε πολλά, έμαθε από τα λάθη του και τέλος φιλοσόφησε την ίδια του την ύπαρξη, δίνοντας μεγάλη σημασία και ερμηνεύοντας τα θαυμαστά της δημιουργήματα που τον περιτριγυρίζουν.
Έτσι, αναπτύχθηκε μια άλλη, ξεχωριστή σχέση και του Ορφέα, με την περιοχή μας, που εκπροσώπησε μεταξύ άλλων επάξια, η πνευματική κίνηση Λεπτοκαρυάς στο Βελιγράδι.

Από την παρουσία της Πνευματικής Κίνησης Λεπτοκαρυάς στο Βελιγράδι



4
Εκδήλωση, στην οποία έγινε παρουσίαση και συζήτηση επί του οργανωτικού σχεδιασμού και του προγραμματικού πλαισίου της παράταξής, διοργάνωσε χθες στο ΕΒΕ ο Περιφερειακός Συνδυασμός «Μέτωπο Ανάπτυξης».
Ομιλητής, ήταν ο Γιώργος Πασχαλίδης (την τελευταία στιγμή ανέβαλε την παρουσία του ο Μάρκος Μπόλαρης), ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, το οποίο γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕ Πιερίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ   http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: