Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Απαιτείται διάλογος! Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
-Αρνητικός ως προς τις μετακινήσεις μαθητών από σχολεία της υπαίθρου ο δήμαρχος Κατερίνης
-Προτάσεις για δημιουργία λυκείων σε Κορινό, Μηλιά και Καλλιθέα
Λιγότερες... μεταφορές  μαθητών και καλύτερο επίπεδο στην παροχή εκπαίδευσης είναι οι βασικοί άξονες της πρότασης που θα μεταφέρει σήμερα στην Αθήνα ο δήμαρχος Κατερίνης Σ.Χιονίδης, σε ειδική εκδήλωση που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της συγχώνευσης-κατάργησης σχολείων σε όλη την επικράτεια.
Το σχέδιο «Καλλικράτης» και στα σχολεία έχει εδώ και μήνες ανακοινωθεί ως προς τη φιλοσοφία του, πλην όμως καταγράφονται σημαντικές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.
Ο δήμαρχος Κατερίνης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το Σάββατο το πρωί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε πως η εισήγηση του δήμου Κατερίνης θα επικεντρωθεί στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται.
Σημείωσε πως ο δήμος Κατερίνης θα συμφωνήσει στη φιλοσοφία του σχεδίου, μόνον όταν γίνει ο εμπεριστατωμένος διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και υπάρξει τεκμηριωμένη άποψη για τα οφέλη που θα προκύψουν από τις όποιες συγχωνεύσεις.
Θα συμφωνούσαμε, είπε χαρακτηριστικά, εφόσον εξυπηρετούνταν παιδαγωγικοί σκοποί και λόγοι, δεν μπορεί όμως να δούμε ένα τέτοιο θέμα με αποκλειστικά οικονομικά κριτήρια, όπως σε πολλές περιπτώσεις το κράτος λειτουργεί.
Είμαστε της άποψης, πως είναι προτιμότερο να συντηρούνται σχολεία στην ύπαιθρο, ακόμη και για λόγους στήριξης των περιοχών αυτών. Επιπλέον, προτιμούμε να μετακινείται ένας δάσκαλος, από το να μετακινούνται δεκάδες μαθητές καθημερινά.
Τίθενται σοβαροί προβληματισμοί, τόνισε ο κ. Χιονίδης, ως προς τη λειτουργία του εγχειρήματος, ειδικά σε σχολεία όπου οι μαθητές σχολούν διαφορετικές ώρες, οι μετακινήσεις είναι δύσκολες στη χειμερινή περίοδο κ.α.
Πρέπει να δοθεί, τόνισε ο κ. Χιονίδης, ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνει ο διάλογος, να δούμε τα σχολεία «υποδοχής» των μαθητών αυτών που προτείνεται να μετακινηθούν.
Πρότασή μας, είναι να γίνει διάλογος μέχρι τον Ιούνιο που λήγει και η σχολική περίοδος ώστε να θέσουμε το πλαίσιο του διαλόγους με γονείς και κατοίκους και να καταλήξουμε στην πλέον σωστή πρόταση.
Σε ο,τι αφορά τώρα τη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο κ. Χιονίδης, γνωστοποίησε την πρόταση για δημιουργία ενός Λυκείου στον Κορινό και ενός στη Μηλιά, καθώς και ένα Λύκειο στην Καλλιθέα.

ΚΡΑΧΤΗΣ   http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: