Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δεν κατέληξαν σε… Συμπαραστάτη

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Psomiadis
 
Άγονη η διαδικασία εκλογής Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Άγονη κατέληξε η επαναληπτική διαδικασία ανάδειξης.... Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, αφού δεν κατέστη δυνατή η εκλογή κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη κ. Λουκάς Ανανίκας, καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας του ΑΠΘ και πρώην γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, έλαβε 41 ψήφους σε σύνολο 44 ψηφισάντων (44 ψήφοι: 41 έγκυρα, 3 λευκά, 0 άκυρα), αριθμός που δεν συνιστά την απαραίτητη από το νόμο πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου του σώματος.
Η παράταξη «Κεντρική Μακεδονία-Μέτωπο Ανάπτυξης» του κ. Μάρκου Μπόλαρη αποχώρησε και δεν συμμετείχε στη διαδικασία της ψηφοφορίας.
«Εμείς εφαρμόζουμε τον Καλλικράτη. Ας μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Εξάλλου, μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία πρόταση από την παράταξη του κ. Μπόλαρη. Ας μας πει επιτέλους ποια είναι η αντιπρότασή του έστω και εκ των υστέρων. Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον Καλλικράτη, κι εσείς με τη στάση σας την υπονομεύετε!», υποστήριξε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχολιάζοντας την αποχώρηση του συνδυασμού του κ. Μπόλαρη. Ο Περιφερειάρχης, ανέφερε πως είναι η δεύτερη φορά που αποχωρεί ο κ. Μπόλαρης και η παράταξή του, ενώ όπως είπε,  «θα μπορούσε να μείνει και να ψηφίσει λευκό, αλλά προφανώς φοβάται διαρροές».
Πολιτεία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: