Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Aποκάλυψη Onlert.gr: Αυτό το Αιγαίο επιδιώκει η ΄Αγκυρα! Χωρισμένο στη μέση!

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011
- Παρουσιάζει τουρκικό χάρτη που έχει κατατεθεί στο ΝΑΤΟ - Τι γίνεται με το σενάριο συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου
- Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν στο Ερζερούμ
- "Που είναι η Αντα, Γιώργο;" ρώτησε ο Ερντογάν τον έλληνα πρωθυπουργό
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Δείτε φωτο 
Ο χάρτης είναι αποκαλυπτικός για το πως φαντάζεται το Αιγαίο, η Άγκυρα. Χωρισμένο στη μέση. Οι...
κόκκινες γραμμές προσδιορίζουν τα τουρκικά σχέδια.



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σήμερα στο Ερζερούμ, όπου και συναντάται με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το κλίμα που έχουν δημιουργήσει πολλά τουρκικά ΜΜΕ και αναπαράγουν και αρκετά ελληνικά, δημιουργεί σε κάθε συνάντηση των δυό πρωθυπουργών την αίσθηση ότι «κάτι θ’ ανακοινωθεί» και αυτό θα έχει να κάνει με το Αιγαίο!

Τα σενάρια, οι πληροφορίες, οι φήμες περί συμφωνίας των δύο πλευρών που ουσιαστικά θα επικυρώνουν μία μορφή «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου, δίνουν και παίρνουν! Τα σενάρια που εμπλέκουν την οικονομική μας δυσκολία με την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο, συζητώνται σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό!

Γι΄ αυτό και η σημερινή συνάντηση των δύο πρωθυπουργών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μια συνάντηση που συμπτωματικά (;) γίνεται στο Ερζερούμ. Στη πόλη που το 1919 έγινε το καθοριστικό συνέδριο των Κεμαλικών. Καθοριστικό κυρίως για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, όπως έδειξαν όσα ακολούθησαν.

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Η Τουρκία θέλει να ελέγξει το μισό Αιγαίο. Ο χάρτης που δημοσιοποιούμε είναι αυτός που παρουσίασαν οι Τούρκοι στο ΝΑΤΟ, όταν γινόταν διαπραγμάτευση για το χώρο ευθύνης που θα έπρεπε να έχουν ελληνικά και τουρκικά ραντάρ στη νέα δομή της Συμμαχίας.

'Αρχισε η συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν



«Ολυμπιακή πόλη καλώς ορίσατε»! Αυτό το σύνθημα είναι γραμμένο στα περισσότερα πανό που έχουν αναρτηθεί σε όλο το Ερζερούμ, με τις φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι δίπλα δίπλα. Οι γείτονες μας προσπαθούν να δείξουν με τον πιο δυνατό τρόπο, την φιλοξενία τους.



Η πόλη φοράει τα γιορτινά της διότι εκτός απο τη συνάντηση των δυο πρωθυπουργών και το συμπόσιο των τούρκων πρέσβεων θα φιλοξενήσει και την πανεπιστημιάδα στο όρος Παλάντοκεν.

Σε υψόμετρο 2500 μέτρων στο ξενοδοχείο Dedeman λίγα χιλιόμετρα έξω απο το Ερζερούμ θα ξεκινήσει η συνάντηση Ερντογάν - Παπανδρέου. Το θερμόμετρο δειχνει τους -4 βαθμούς Κελσίου και όλοι εύχονται στη συνάντηση να επικρατήσει θερμό κλίμα.

Οι δύο πρωθυπουργοί πήραν μαζί πρωϊνό -απ΄ όπου και η φωτογραφία- και είχαν μία πρώτη κουβέντα.
Διαβάστε τι μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στο www.onalert.gr (http://www.newsit.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: