Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Γεύμα σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης του νομού, παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης, η βουλευτής Πιερίας, Μαρία Μίχου.
Η κ. Μίχου, ευχήθηκε σε όλους μια καλή ...χρονιά, με επιτυχίες και καλές ειδήσεις, ενώ η βραδιά κύλησε σε χαλαρούς ρυθμούς (όπως άλλωστε απαιτούσε και η περίσταση), με την Μαρία Βαλσαμίδου όμως να κλέβει την παράσταση, ερμηνεύοντας παλιές λαϊκές επιτυχίες.



Τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια εποχή ξεκινούσε το ή τα ταξίδια της η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας σε τουριστικές εκθέσεις.
Φέτος (και ελπίζουμε μόνο επειδή συνέπεσε με τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση) η Πιερία δεν θα παρουσιαστεί σε κάποια έκθεση, αφού ο βασικός χρηματοδότης (Ν.Α. Πιερίας), δεν υπάρχει.
Αντίθετα, η Χαλκιδική θα συμμετάσχει κανονικά σε εκθέσεις τους εσωτερικού και του εξωτερικού, αφού το συγκεκριμένο (οικονομικό) κενό φρόντισαν να το καλύψουν άλλοι φορείς της περιοχής της.
Σωστό πάντως είναι, η αντιπεριφερειάρχης, αλλά και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, να μας πουν πώς σκοπεύουν να δράσουν σχετικώς και αν σκοπεύουν να δράσουν βέβαια, με δεδομένο ότι χθες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, από το Λιτόχωρο, αναφέρθηκε στον Όλυμπο και στην σημασία του.



3
Το Έθιμο του Καλικάντζαρου αναβίωσε χθες στον Άνω Αγιάννη…
Η παράδοση θέλει, τους Καλικάντζαρους να βγαίνουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα στην επιφάνεια της γης και την ημέρα των Φώτων, να επιστρέφουν στα έγκατα της γης για να συνεχίσουν το έργο τους…
Αυτό που δεν διευκρινίζεται, είναι αν επιστρέφουν όλοι οι Καλικάντζαροι…



4
Φωτιά και στην Σεβαστή, όπου αναβίωσε το έθιμο του «τόι-τόι»…
Οι νέοι κι οι νέες από το πρωί μάζεψαν ξύλα και το βράδυ άναψαν μεγάλη φωτιά, όπου χόρεψαν δίπλα της παραδοσιακούς ρυθμούς.
Το έθιμο, αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σεβαστής, ο οποίος πρόσφερε στους συμμετέχοντες κρασί και αιδέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: