Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις κατά των διοδίων στις περιοχές όπου υπάρχουν νέοι σταθµοί

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011  

 
Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια και των κοινοπραξιών που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους. Την Κυριακή φορείς που αντιδρούν στην καταβολή διοδίων... (Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων) καλούν τους κατοίκους των περιοχών όπου υπάρχουν νέοι σταθµοί διοδίων να σηκώσουν τις µπάρες από τις 3.00 έως τις 5.00 το απόγευµα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, το μέλος της Κίνησης Πολιτών Πελοποννήσου, Δ. Κοδέλας, τόνισε ότι «οι μετακινήσεις είναι ελεύθερο δικαίωμα των πολιτών», ενώ έκανε λόγο για προσπάθειες του υπουργείου Μεταφορών να προστατέψει τις εταιρείες από τις κινητοποιήσεις των πολιτών.

Την ίδια ώρα, οι πέντε κοινοπραξίες (Ολυµπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός και Αυτοκινητόδροµοι Αιγαίου) βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία µεταξύ τους, προκειµένου να διαµορφώσουν ένα ενιαίο µέτωπο – µετά τη θετική γνωµάτευση από την Αρχή Προστασίας Δεδοµένων να δίνονται τα στοιχεία των οδηγών που δεν πληρώνουν, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».Μέχρι στιγµής µόνο µια κοινοπραξία, η Ολυµπία Οδός, έχει στραφεί δικαστικά εναντίον 25 οδηγών που δεν πλήρωναν διόδια. Η εταιρεία πήρε τα στοιχεία των οδηγών από την ειδική φόρµουλα που συµπλήρωναν οι ίδιοι οι οδηγοί προκειµένου να περάσουν χωρίς να πληρώσουν.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: