Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Παράταση με… ανακοπή

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011
Παράταση με… ανακοπή
Αντιμέτωπος με σωρεία αποφάσεων διαταγών παρακράτησης χρημάτων ο Δήμος Δίου-Ολύμπου
«Το δημόσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι» δήλωσε ο Γ. Παπαθανασίου, ζητώντας την αναθεώρηση του σχετικού μέτρου από την .... Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, χθες, και μετά το αίτημαση ανακοπής που κατέθεσε κατά απόφασης διαταγής πληρωμής για χρέος του πρώην Δήμου Αν. Ολύμπου
Ανακοπή, κατά απόφασης διαταγής παρακράτησης χρημάτων του δήμου Δίου-Ολύμπου, από προμηθευτή υπέβαλε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου. Εν τω μεταξύ η μία μετά την άλλη φτάνουν στο Δήμο Δίου-Ολύμπου οι διαταγές παρακράτησης, οι οποίες έχουν υποβληθεί από προμηθευτές του πρώην Δήμου Αν. Ολύμπου, με ορατό κίνδυνο σε λίγο διάστημα να μην μπορεί ο νέος δήμος, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ο Γιώργος Παπαθανασίου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι περιμένει από το δικαστήριο την απόφαση αναστολής του μέτρου «γιατί αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί, τη στιγμή που σήμερα κιόλας το πρωί, έφτασαν στο δημαρχείο άλλες τρεις τέτοιες διαταγές παρακράτησης χρημάτων από άλλους προμηθευτές», όπως είπε.
«Όταν τα τακτικά έσοδα του δήμου σήμερα είναι 320.000 ευρώ, εκ των οποίων φτάνουν στα ταμεία του δήμου τα 219.000 αφού τα υπόλοιπα παρακρατούνται για δόσεις δανείων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και άλλες τράπεζες, όταν η μισθοδοσία των υπαλλήλων είναι 290.000 ευρώ, αντιλαμβάνεσθε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε», υπογράμμισε ο δήμαρχος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι έχει συγκροτηθεί ήδη διαπαραταξιακή επιτροπή με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα συντάξει επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς και το νομικό κείμενο που θα αποσταλεί προς κάθε αρμόδιο.
Ο κ. Παπαθανασίου τόνισε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου της διαταγής παρακράτησης, κρίθηκε από το θερινό τμήμα του Αρείου Πάγου και όχι από την Ολομέλεια το περασμένο καλοκαίρι, υποστηρίζοντας πως το μέτρο «θα πρέπει να αναθεωρηθεί, από την Ολομέλεια, γιατί αλλιώς θα πρέπει να παραδώσουμε τα κλειδιά του δημαρχείου. Δεν μπορεί να λειτουργήσει το δημόσιο έτσι», κατέληξε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου.(Πολιτεία )
-
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: